Manuaalinen terapia

Manuaalisen terapian erikoisosaamisalueita ovat ortopedinen manuaalinen terapia (OMT), Maitland-terapia ja faskiamanipulaatio. 

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT)  

Ortopedinen manuaalinen terapia on fysioterapian osa-alue, jossa tutkitaan tarkasti hermo, lihas- ja nivelrakenteita. Havaintojen perusteella tehdään terapiasuunnitelma toimintahäiriöiden korjaamiseksi.  

OMT fysioterapiassa käytetään erilaisia manuaalisia käsittelyitä, tarvittaessa manipulaatiota, ja fysioterapeutin ohjaamia aktiivisia harjoitteita nivelistön liikkuvuuden lisäämiseksi tai parantumiseksi.  

OMT terapiaa voi antaa vain siihen erikoiskoulutuksen saanut fysioterapeutti tai lääkäri. OMT terapeutin vastaanotoille voi tulla lähetteellä tai ilman lähetettä.  Hoitosarjat ja hoidon kesto määräytyvät joko lääkärin lähetteen, tai jos ei ole lähetettä, hoitavan terapeutin arvion mukaan. 

Maitland-terapia  

Maitland on maailman yleisin ortopedisen manuaalisen fysioterapian (OMT) menetelmä. Sen lähtökohtana on potilaan huolellinen haastattelu, tutkiminen ja tarkan oirekuvan muodostaminen.  

Haastattelun perusteella tehdään fyysinen tutkimus, jossa pyritään löytämään oireita provosoivat liikkeet ja asennot. Näin saadaan tietoa kudosten ärtyvyydestäongelman vaikeusasteesta sekä kivun suhteesta toimintaan.  

 Maitland-terapiassa käytetään manuaalisia tekniikoita ja terapeuttisia harjoitteita.   

Hoidon edistymistä arvioidaan haastattelun sekä fyysisen tutkimuksen menetelmin. Toistuva analyyttinen arviointiprosessi mahdollistaa hoidon edistymisen tarkoituksenmukaisesti. 

Maitland-terapiaa voi antaa vain siihen kouluttautunut fysioterapeutti.

Faskiamanipulaatio (FM)

Faskiamanipulaatio  on terapiamenetelmä, jossa keskitytään lihasten ja syvien lihaskalvojen (faskioiden) väliseen toiminnallisen suhteen parantamiseen. Nykykäsityksen mukaan lihaskalvoilla on osuutta tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöihin.  

Faskiamanipulaatiossa pyritään tunnistamamaan ja paikallistamaan paikallinen faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen. Tätä tarkasti määritettyä faskian aluetta manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus. 

Hinta

Katso tarkemmat hinta­tiedot hinnastosta.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta.

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.