Eturauhassyövän seuranta

Eturauhassyövän seuranta on tärkeää. Tutkimusten mukaan pienen riskin eturauhassyövän ennuste on erinomainen jopa ilman hoitoa, minkä vuoksi aktiiviseuranta on ensisijainen valinta potilaille.

Eturauhassyövän aktiiviseuranta

Aktiiviseurannassa potilasta seurataan ilman välitöntä leikkaus- tai sädehoitoa, jolloin vältytään näihin hoitoihin liittyviltä haittavaikutuksilta. Jos seurannan aikana tulee viitteitä siitä, että syöpä on muuttunut hoitoa vaativaksi siirrytään aktiivihoitoihin (leikkaus- tai sädehoito).

PSA:ta seurataan 3 kk välein, lääkärille 6 kk välein

Aktiiviseurannassa ensimmäisen seurantavuoden aikana PSA mitataan kolmen kuukauden välein ja lääkärin vastaanotto on puolen vuoden välein. Vuoden kuluttua diagnoosista otetaan yleensä eturauhasesta uusintaneulanäytteet. Eturauhasen magneettikuvaus tehdään myös yleensä viimeistään ennen uusintanäytteiden ottamista. Jatkoseuranta sovitaan urologin vastaanotolla.

Eturauhassyövän jatkoseuranta

Lääkärikäynnit 6-12 kk välien

Eturauhassyöpäpotilaan tilannetta seurataan tasaisin väliajoin. Seurattavan, rauhallisen syövän sekä jo hoidetun syövän normaali seurantaväli on 6-12 kk. Tarjoamme seurantaan säännölliset lääkärintarkastukset sekä mahdollisesti tarvittavat lisätutkimukset laboratorio- ja kuvantamistutkimusten osalta.

Lisätietoa HUSin verkkosivuilta

Lisätietoja eturauhassyövän hoidosta saa HUSin verkkosivuilta tämän linkin eturauhassyöpäpotilaan hoitopolku kautta. Huomaathan, että HUS verkkosivujen kuvaus on tehty julkisen sairaanhoidon potilaan näkökulmasta, joten yksityispotilaan hoitopolku saattaa joiltain osin poiketa siitä. Asiakaspalvelumme auttaa hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi puh. 09 47482704
Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Ortonin yhteystiedot