Äänihuulihalvauksen hoito

Foniatrian erikoislääkäri Ahmed Geneid tutkii potilaan nielua tähystimen avulla.

Äänihuulihalvauksen vaikutus ääneen riippuu siitä, mihin asentoon äänihuuli on halvaantunut ja kuinka paljon halvaus on vähentänyt äänihuulen jäntevyyttä ja lihasmassaa.

Hoitomenetelmiä on useita ja niiden valinta riippuu potilaan äänen tarpeista. Osa äänihuulihalvauksista paranee ajan myötä, mutta on jokseenkin mahdotonta ennustaa miten hyvin ja nopeasti halvaus paranee.

Toispuoleinen äänihuulihalvaus hoidetaan joko äänihuulitäytöllä tai muulla äänihuulen asennon korjauksella. Osa toimenpiteistä voidaan tehdä paikallispuudutuksessa ja osa tehdään nukutuksessa. Ääniklinikan asiantuntijoilla on pitkä kokemus lihaskalvon käyttämisestä täyttömateriaalina äänihuulessa. Tämä on ainoa omasta kehosta saatava pysyvä täyttöaine. Tuoreessa halvaustilanteessa voidaan tehdä väliaikainen ääntä parantava äänihuulitäyttö. Täyttöaine häviää äänihuulesta mikäli halvaus korjautuu itsestään.

Hinnat

Katso hintatiedot hinnastosta.

Hoitavat asiantuntijamme näet sivun vasemmassa laidassa.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Ajanvaraukset vastaanotoille ja hoitotiedustelut Toimenpidetiimiltä puh. 09 47482704.
Toimenpidetiimin sähköposti: toimenpide@orton.fi
Henkilö- ja luottamuksellista tietoja sisältävät viestit turvapostitse: https://www.turvaposti.fi/viesti/toimenpide@orton.fi

Nettiajanvaraus
Tarkemmat yhteys­tiedot