Kipukuntoutus

Ortonin moniammatillinen tiimi on erikoistunut vaikeiden kipujen ja toimintahäiriöiden, kuten CRPS, WHIPLASH, EDS ja tapaturmat, hoitoon ja kuntoutukseen.

Moniammatillinen tiimi kartoittaa kuntoutujan tilannetta laaja-alaisesti ja auttaa löytämään ratkaisuja toipumisen edistämiseksi. Moniammatilliseen tiimiin kuuluu kuntoutujan tarpeen mukaan fysiatri, psykologi sekä fysio- ja toimintaterapeutti.

Kuntoutuksen menetelmät

Kipukuntoutus on menetelmä, jossa käytetään erilaisia ei-lääkkeellisiä kivunhoitotapoja, kehon hahmottamista parantavia harjoitteita, harjoittelua yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ja rentoutumis- ja Mindfulness-menetelmiä.   

Fysioterapiassa voidaan käyttää myös manuaalista terapiaa, aktiivista harjoittelua, lymfaterapiaa, akupunktiota ja allasterapiaa.

Kipukuntoutukseen hakeutuminen

Kipukuntoutukseen voi hakeutua lähettävän tahon maksusitoumuksella tai itsemaksavana. Lähettävänä tahona voi olla vakuutusyhtiö, hyvinvointialue tai työterveys.

Kuntoutusprosessi käynnistyy yleensä siten, että hoitava lääkäri laatii lähetteen kuntoutukseen. Lähetteen perusteella maksajataho myöntää maksusitoumuksen kuntoutukseen.

Kuntoutuspalveluiden tiedustelut

Kuntou­tusyh­teys­henkilö Johanna Holma
Arkisin 10-14 puh. 0400 245477 tai kuntoutus@orton.fi

Ajanvaraukset vastaanotoille

Puheli­mitse 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Ortonin yhteystiedot