Kipukuntoutus

Ortonin moniammatillinen tiimi on erikoistunut vaikeiden kipujen ja toimintahäiriöiden, kuten esimerkiksi CRPS, WHIPLASH, EDS ja tapaturmat, hoitoon ja kuntoutukseen.  

Moniammatillinen tiimi kartoittaa kuntoutujan tilannetta laaja-alaisesti ja auttaa löytämään ratkaisuja toipumisen edistämiseksi. Moniammatilliseen tiimiin kuuluvat fysiatri, sosiaalityöntekijä, psykologi, fysio– ja toimintaterapeutti. 

Kuntoutusprosessi voidaan toteuttaa ns. kipukuntoutusjaksona, esim. kahtena viiden vuorokauden jaksona tai päiväkuntoutuksena. 

Kuntoutuksen menetelmät

Kuntoutuksessa käytetään erilaisia ei-lääkkeellisiä kivunhoitomenetelmiä, kehon hahmottamista parantavia harjoitteita, harjoittelua yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ja rentoutumis- ja Mindfulness-menetelmiä.   

Fysioterapiassa voidaan käyttää myös manuaalista terapiaa, aktiivista harjoittelua, lymfaterapiaa, akupunktiota ja allasterapiaa. Kuntoutukseen sisältyy myös mm. kivunhallintaa tukevia keskusteluryhmiä. 

Kipukuntoutukseen hakeutuminen

Kipukuntoutukseen voi hakeutua lähettävän tahon maksusitoumuksella tai itsemaksavana. Lähettävänä tahona voi olla vakuutusyhtiö tai sairaanhoitopiiri. 

Kuntoutusprosessi käynnistyy yleensä siten, että hoitava lääkäri laatii lähetteen kuntoutukseen. Lähetteen perusteella maksajataho myöntää maksusitoumuksen kuntoutusjaksolle.  

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.