Arpien kortisoni-injektiohoito

Kortisoni-injektiohoito voidaan tehdä polikliinisesti ja yleensä ilman paikallispuudutusta. Erityisiä rajoitteita ei ole, paitsi kortisoniallergia, joka on hyvin harvinainen. Tällöinkin voidaan yleensä valita potilaalle sopiva valmiste. Pistoksen aikana esiintyy lievää kipua (vrt.rokotus).

Hypertrofinen arpi ja keloidiarpi

Arvissa esiintyy kahdentyyppistä liikakasvua: hypertrofinen arpi ja keloidiarpi.

Hypertrofinen arpi on lievempi arven liikakasvun muoto, ja se rauhoittuu yleensä kuukausien saatossa.

Keloidiarpi taas ei välttämättä tule esille heti haavan parannuttua, vaan jopa vuosienkin päästä arven syntymisestä. Keloidiarpi kasvaa yleensä paksuna haavan reunojen yli, lisäksi se kutisee ja on kipeä. Keloidiarvet voivat muodostua pieniinkin arpiin kuten korvakorun reikiin. Keloidiarpia esiintyy erityisesti nuorilla ja tummaihoisilla potilailla.

Keloidiarpien hoito on enemmän oireenmukaista hoitoa eli muutokset madaltuvat, ja ärsytysoireet rauhoittuvat. Keloideja ei ole mahdollista poistaa kokonaan esim. leikkaamalla, ne kasvavat yleensä takaisin. Hoidon jälkeen kosmeettinen tulos on ainoastaan kohtalainen.

Toipuminen

Toipumisaika on lyhyt, eikä esim. sairauslomaa tarvita. Fyysistä kovaa rasitusta on hyvä välttää seuraavan vuorokauden aikana, jotta injisoitu kortisoni pysyy arvessa.

Hinta

Katso tarkemmat hinta­tiedot hinnastosta.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Vastaan­ot­tojen ajanvaraus ja asiakas­palvelu puh. 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Ortonin yhteystiedot