Unikoulu

Ortonissa käytössä oleva unikoulumalli perustuu lääkkeettömiin hoitomenetelmiin. Se tarjoaa selkeän mallin oman nukkumisen arviointiin ja toimintamallin parempaan nukkumiseen.

Kenelle se on tarkoitettu?

Unikoulu soveltuu kaikille unettomille ja unihäiriöisille, jotka ovat valmiita työskentelemään nukkumisensa parantamiseksi.

Ennen Unikoulun aloittamista haastattelemme henkilön maksuttomasti puhelimitse. Haastattelun tavoitteena on selvittää, sopiiko Unikoulu henkilölle ja suositammeko ryhmä- vai yksilökäyntejä. Haastattelua varten lähetämme lyhyen unikyselyn etukäteen. Tämän avulla arvioidaan unettomuuden haitta-astetta (ISI- Insomnia Severity Index) sekä seulotaan mahdollisia unettomuuden taustalla olevia terveydellisiä pulmia.

Tavoitteet

Tavoitteena on ohjata unihäiriöistä kärsivä havaitsemaan ja muuttamaan nukkumiseen liittyviä tapoja hyödyntäen tiedollisia ja toiminnallisia keinoja.

Uniohjaajana Merja Rissanen

Merja Rissanen työskentelee Ortonissa toimintaterapeuttina ja on Suomen Unitutkimusseuran sertifioitu uniohjaaja.

Toteutus ja sisältö

Tarjoamme Unikoulun palveluja niin ryhmä- kuin yksilömuotoisena ohjauksena. Palvelut tuotetaan Ortonissa Helsingin Ruskeasuolla. Suositamme osallistumista paikan päällä, mutta yksilömuotoinen Unikoulu voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.

Ryhmämuotoinen Unikoulu koostuu kuudesta noin tunnin mittaisesta pienryhmässä toteutettavasta ohjauskäynnistä. Ensimmäiset viisi käyntiä toteutetaan viikon välein ja kuudes käynti on noin kuukauden päästä viidennestä.

Yksilömuotoinen Unikoulu sisältää kuusi käyntikertaa.

Ohjauskäynneillä annetaan tietoa muun muassa unesta ja unta häiritsevistä tekijöistä. Pyrimme löytämään yksilöllisiä työkaluja unen ja vireystilan edistämiseksi.

Työskentelyn tukena käytämme Unityökirjaa, jonka sisältämien tehtävien avulla tarkastellaan omaa nukkumista sekä tehostetaan harjoitusten vaikutusta.

Huom. Ortonin toimintaterapeutit tarjoavat myös yksilöllistä uniergonomia-ohjausta.

Hinta ja maksaminen

Ryhmämuotoinen

  • Pakettihinta 270 € + 29,90 € palvelumaksu.
  • Sisältää kuusi ryhmäkäyntiä.
  • Ensimmäinen käynti 90 min, loput 60 min.
  • Paketti maksetaan etukäteen Ortonin kassalla ensimmäiselle käynnille tullessa.

Yksilömuotoinen

  • Pakettihinta 553,10 € (sis. palvelu- ja kantamaksun)
  • Palvelupaketti sisältää 6×45 min. käyntiä.
  • Paketti maksetaan etukäteen Ortonin kassalla ensimmäiselle käynnille tullessa.

Ota meihin yhteyttä

Kysy Unikoulusta alla olevan lomakkeen kautta.

Tähdellä *-merkityt kentät ovat pakollisia.