Gastroenterologi

Gastroenterologi eli gastroenterologian erikoislääkäri on on mahaan ja suolistoon erikoistunut sisätautilääkäri. Gastroenterologi tutkii ja hoitaa vatsan ja ruoansulatuselimistön sairauksia, kuten ruokatorvea, mahalaukkua, ohutsuolta, paksu- ja peräsuolta, maksaa, sappirakkoa, sappiteitä ja haimaa.

Gastroenterologia on erikoisala, jossa tutkitaan ja hoidetaan vatsaelinsairauksia ei-kirurgisesti.

Gastroenterologisia sairauksia

Tavallisia gastroenterologisia sairauksia ovat mm. mahasuolikanavan (ruokatorvi, mahalaukku, ohutsuoli ja paksusuoli) sekä maksan, haiman tai sappirakon oireet, toimintahäiriöt ja sairaudet.

Lue C-hepatiittiviruksen aiheuttamasta maksa­tu­lehduksesta ja sen lääkehoidosta.

Muita gastroenterologian palveluita

Muita gastroenterologian palveluitamme ovat mm. maksatutkimukset (mukaan lukien maksabiopsia), kaksoispalloenteroskopia sekä biologiset lääkehoidot. Lisää tietoa muista gastroenterologian palveluistamme saat asiakaspalvelustamme.

Milloin gastroenterologin vastaanotolle?

Hakeudu gastroenterogian erikoislääkärin vastaanotolle, jos sinulla seuraavia oireita: vatsakipu, närästys, ummetus, pitkittynyt ripuli tai verinen ripuli ja runsaat ilmavaivat.

Tutustu gastroenterologiaan erikoistuneisiin asiantuntijoihimme

Hinnat

Katso tarkemmat hinnat hinnastosta 

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi puh. 09 47482704
Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Tarkemmat yhteystiedot

C-hepatiitin lääkehoito

Hepatiitti C on viruksen aiheuttama maksatulehdus, joka hoitamattomana voi johtaa maksakirroosiin ja maksasyöpään. Sitä hoidetaan virusspesifisillä lääkkeillä. Lue lisää