Botuliinihoidot migreeniin ja muihin neurologisiin ongelmiin

Botuliinilla (esim. Botox, Xeomin) voidaan hoitaa useita erilaisia neurologian alaan kuuluvia vaivoja:

  • migreeni
  • spasmoidinen kierokaula (eli kervikaalidystonia; lihasdystonia kaulan alueella aiheuttaa pään virheasennon ja joskus pään nykiviä liikkeitä)
  • hemifaciaalispasmi (toinen kasvopuolisko tekee tahattomia lihasnykäyksiä)
  • luomikouristus (eli blefarospasmi; silmää ympäröivä lihas nykii tahattomasti)

Hoidon kulku

Hoidon soveltuvuutta selvitetään ensin neurologin 30 min vastaanotolla. Jos neurologi arvioi hoidon soveltuvan ja asiakkaan hyötyvän hoidosta, tekee hän sähköisen lääkereseptin, jolla asiakas voi hakea botuliinin apteekista.

Asiakas varaa botuliinihoitoon erillisen ajan neurologin ohjeen mukaan.

Botuliinihoidon antaa neurologi tai migreenin botuliinihoidon voi antaa myös AVI:n luvan saanut ja toimenpiteeseen koulutettu päänsärkyhoitaja.

Vastaanotolla pistetään pieniä määriä botuliinia hoidettavalle alueelle. Hoitokertojen tiheys on enintään 3 kuukauden välein. Botuliinihoitojen tarvittava määrä vaihtelee vaivasta ja potilaasta riippuen.

Ennen hoitoa ja hoidon jälkeen

Hoitoon ei tarvitse valmistautua etukäteen. Hoito on nopea ja voit palata töihin tai normaaliin arkeen botuliinihoidon jälkeen. Hikiliikuntaa kannattaa kuitenkin välttää samana päivänä.

Botuliinihoidon turvallisuus

Botuliinihoito on turvallinen hoitomuoto. Suomessa botuliini on ollut käytössä 1990-luvulta lähtien. Hoitoa ei voida antaa raskaana olevalle tai jos pistokohdassa on tulehdus. Tietyt pitkäaikaissairaudet, kuten myastenia gravis tai ALS, tai yliherkkyys botuliinille tai sen apuaineille ovat esteenä hoidolle.

Botuliinit

Neurologi määrittelee ensimmäisellä arviokäynnillä tarvittavan botuliinimäärän ja kirjoittaa reseptin sen mukaisesti. Migreenin hoidossa käytetään aina 200 IU Botoxia tai Xeominia. Botox ja Xeomin ovat Kela-korvattavia lääkkeitä yllä luetelluilla käyttöaiheilla.

Hinta

Katso tarkemmat hinta­tiedot hinnastosta.

Sopisiko botuliinihoito minun ongelmaani, kuinka toimin?

Varaa aika neurologi Hanna Harnon vastaanotolle puhelimitse asiakaspalvelusta
puh. 09 4748 2705. Mainitse haluavasi neurologin arviokäynnille botuliinihoitoa varten.