Stimulaatiohoito

Epiduraalista stimulaatiohoitoa (eli selkäydinstimulaatiohoitoa) käytetään kroonisissa selän- ja jalan hermovauriokiputiloissa sekä mm. raajojen CRPS-kiputiloissa. Epiduraalistimulaatiota käytetään, kun lääkehoidolla ja puudutushoidoilla ei saada riittävän hyvää kivunlievitystä.

Epiduraali – eli selkäydinstimulaatiolla voi lievittää vaikeita, pitkittyneitä neuropaattisia kipuja potilailla, jotka eivät ole saaneet apua muista hoidoista tai leikkauksista. Myös monimuotoisesta paikallisesta kipuoireyhtymästä (CRPS) kärsivien on todettu saavan hyötyä stimulaatiohoidosta. Menetelmässä käytetään pientä selkäydinkanavaan asennettua laitetta, joka vaimentaa kipua. Suomessa asennetaan vuosittain noin 300 uutta stimulaattoria. Laitteisto kestää 3 – 5 vuotta.

Selkäydinstimulaatio on ollut käytössä maailmalla yli 40 vuotta.

Selkäortopedit tekevät stimulaattorin asennuksia. Hoitoon kuuluu säännöllinen stimulaattorihoidon seuranta. Stimulaattori säädetään kipupoliklinikalla yhteistyössä laitevalmistajien edustajien kanssa. Lue lisää kipustimulaattorista hoitokeinona Stimulaattori kivunhoidossa -oppaastamme (2018).

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta.

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.