Nikamasiirtymä 

Nikamasiirtymä (spondylolisteesi) tarkoittaa selkänikaman siirtymistä eteenpäin suhteessa alempaan nikamaan.

Kasvuikäisillä ja nuorilla aikuisilla nikamasiirtymä liittyy yleensä nikaman takakaaren rasitusmurtumaan (spondylolyysi). Tätä siirtymää on usein nuorilla urheilijoilla. Nikaman siirtymä voi löytyä myös henkilöltä, joka ei harrasta urheilua lainkaan. Tavallisin oire on alaselän kipu. Joskus kipu voi olla myös jalkoihin säteilevää iskiastyyppistä kipua.

Iäkkäämmillä henkilöillä nikamasiirtymä kehittyy yleensä selkärangan kulumisen seurauksena. Tämän tyyppiseen nikamasiirtymään liittyy selkäydinkanavan ahtaumaa josta seuraa hermopinneoireita. Hermopinneoireita ovat jalkoihin säteilevä kipu, puutuminen, voimattomuus ja katkokävely.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Ajanvaraus vastaanotolle:
Varaa aika selän ongelmiin erikoistuneen asiantuntijan vastaanotolle joko nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse 09 4748 2705. Tästä ajanvarauksen numerosta voit myös varata ajan maksuttomaan puhelinkartoitukseen, jonka avulla löydämme juuri sinun ongelmaasi sopivimman selän hoidon asiantuntijan.

Hoitotiedustelut ja -varaukset:
Toimenpidetiimi vastaa selkäleikkauksia koskeviin tiedusteluihin puh. 09 4748 2704.

Ortonin yhteystiedot

Hyödyllisiä linkkejä

Yliopis­to­sai­raa­loiden ylläpitämässä Terveyskylän Niveltalo-nettisivuilla on paljon hyödyl­listä tietoa selkäkivuista, oireista ja hoidosta.