Niska-, selkä- tai nivelvaiva? Mille asiantuntijalle hakeutuisin?

nivelvaiva mille asiantuntijalle

Särkeekö niskaa ja selkää vai onko sinulla nivelvaiva? Mietitkö, mille asiantuntijalle hakeutuisit, joka tutkisi ja hoitaisi sinua? Meillä Ortonissa on tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon on useita hyviä asiantuntijoita. Tässä muutama vinkki.

Fysiatri

Fysiatri on sopiva lääkäri jos esimerkiksi selkäkipu on vaivannut pitkään. Fysiatrilla on myös hyvät valmiudet niska-hartiaseudun ja yläraajojen kipuongelmien sekä nivelrikon tutkimiseen ja ei-leikkaukselliseen hoitoon. Jos kivusta on tullut krooninen, voi olla että siihen on etsittävä yksilöllisesti sopivaa hoitokeinoa kokeilemalla. Ortonin Kipuklinikan fysiatreilla on laajat ja monipuoliset keinot tuki- ja liikuntaelinvaivoista aiheutuvien kiputilojen tutkimiseen ja hoitoon.

Tutustu Ortonin fysiatreihin, Selkäklinikan tai Kipuklinikan palveluihin.

Ortopedi

Ortopedille voi hakeutua jos esimerkiksi selkä, polvi, nilkka, jalkaterä, olka- tai kyynärpää on kipeytynyt lyhyen ajan sisällä. Käden ja ranteen alueen ongelmia hoitavat käsikirurgit. Ortopedeillä on hyvät valmiudet arvioida tuki- ja liikuntaelinongelmia ja vammoja. Heillä on myös omat syvemmät erityisosaamisen alueensa, kuten tekonivelortopedia ja selkäortopedia.

Tutustu Ortonin ortopedeihin, Selkäklinikan palveluihin tai tekonivelleikkauksiin.

Neurokirurgi

Keskushermoston ja aivojen leikkaushoitoon erikoistuneet neurokirurgimme tekevät myös kaula- ja lannerangan leikkauksia. Voimakas, joskus sormiin säteilevä niska-hartiakipu, tuntopuutokset tai lihasheikkous voivat olla merkki kaularangasta johtuvasta ongelmasta. Kuten selkäortopedit, myös neurokirurgimme hoitavat lannerangasta johtuvia ongelmia. Ortonissa selkäortopedi voi ohjata potilaan neurokirurgille ja toisin päin, jos kollegalla on sellaista erityisosaamista, josta potilas hyötyy.

Tutustu Ortonin neurokirurgeihin ja neurokirurgian hoitopalveluihin

Fysioterapeutti

Niska-, selkä- ja nivelvaivat ovat yleisiä syitä fysioterapeutin vastaanotolle sekä myös harjoittelun ohjaus ennen leikkausta tai sen jälkeen. Lääkäreiden tärkeänä työparina fysioterapeutti arvioi toimintakykyä, suunnittelee yksilöllisesti sopivat harjoitteet ja ohjaa omatoimiseen harjoitteluun. Harjoitusohjelman tukena voidaan käyttää manuaalista terapiaa, lymfahoitoa, akupunktiota sekä lämpö-, kylmä- tai TNS-hoitoa. Ortonissa on myös mahdollisuus lämminvesiallasterapiaan ja painokevennettyyn AlterG-harjoitteluun.

Tutustu Ortonin fysioterapeutteihin tai fysioterapiapalveluihin.

Ortonissa monipuolista tules-asiantuntijuutta. Muita Ortonissa toimivia tuki- ja liikuntaelinsairauksien asiantuntijoita ovat toimintaterapeutit, kipupsykologi, neurologit sekä seksuaali- ja uroterapeutit.

Maksuton puhelinkartoitus

Kun mietit mille asiantuntijalle hakeutuisit ja kaipaat neuvoa sopivan asiantuntijan valintaan, niin varaa aika Ortonin fysioterapeuttien maksuttomaan puhelinkartoitukseen asiakaspalvelusta.

Asiakaspalvelu

Asiantuntijoillemme voi varata ajan ilman lähetettä.

Asiakaspalvelumme palvelee ma-to 7.45-18 ja pe 7.45-16 puh. 09 4748 2705.

Nettiajanvaraus

Tutustu hoitopalveluihimme