Sofie Henriksson

AMK
OMT-fysioterapeutti

Kielitaito:

suomi, ruotsi, englanti

Toimipaikka:

Orton, Tenholantie 10, 00280 Helsinki, Finland

Tervetuloa vastaanotolleni

Erityisosaamiseni

Niska-, selkä-, nivelongelmat ja niihin liittyvä kuntoutus, alaraajan ja jalkaterän ongelmat.

Koulutus ja työpaikat

Fysioterapeutti 2002

OMT 2009

Akupunktio 2014

Valmistuin fysioterapeutiksi  ARCADA-ammattikorkeakoulusta vuonna 2002. Peruskoulutuksen jälkeen innostuin erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta. Osallistuin manuaalisen terapian lyhyemmälle kurssille, jonka kautta kiinnostuin OMT (ortopedinen manuaalinen terapia) menetelmästä. Ennen OMT opintojen alkamista suoritin eläinfysioterapeutti-tutkinnon Porin ammattikorkeakoulussa. Hevoset ovat kuuluneet elämääni lähes aina, aloitin ratsastuksen 7-vuotiaana ja fysioterapiaopintojen kautta oli luonteva jatkaa hoidollista jatkumoa myös eläinfysioterapiaan.

OMT fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2009. Vuonna 2014 opiskelin akupunktiota Suomen lääkäreiden akupunktioyhdistys ry:n järjestämänä ja se avasi jälleen mahdollisuuden uuteen ajatustapaan. Olenkin käyttänyt länsimaistyyppistä akupunktiota aktiivisesti kurssin jälkeen, siitä on ollut suuri apu kivunhoidossa.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Työni suhteen into kasvaa vuosien myötä. Muutosten näkeminen, avun antaminen, ongelmien ratkaisu – nautin siitä ja pidän työstäni. Kutsumuksenani on auttaa niin ihmisiä kuin eläimiä työssäni.

Nykyään työni painottuu tuki- ja liikuntaelin ongelmien ratkaisuun niin ihmisten kuin eläinten hoitamisessa. Asiakaskuntani koostuu eri ikäisistä ihmisistä, liikunnallisista ja vähemmän liikuntaa harrastavista ihmisistä. Henkilökohtaisena kiinnostuksen kohteena on luontevasti ratsastajien tuki -ja liikuntaelin ongelmat.

Artikkeli HS:ssa 10.1.2020: ”Ratsastus on hevosellekin miellyttävämpää, kun ratsastaja hallitsee kehonsa”. Sofie Henrikssonin kommentit HS:n jutussa (artikkeli näkyy vain digi-HS:tilaajille): https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006367914.html

Kela-korvaus

Fysioterapia-palvelut eivät ole Kela-korvattavia 1.1.2023 alkaen.

Lisätietoja Kela-korvausten muutoksista tästä.