Ortopedi

Ortopedi eli ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri hoitaa nivelten, luiden, lihasten, jänteiden ja rustopintojen vammoja ja sairauksia kirurgisesti. Monet ortopedeistä ovat erikoistuneet tiettyihin niveliin ja kehon eri alueisiin.

Ortopedia ja traumatologia on suurin kirurgian erikoisaloista.

Tutustu ortopedian erikoislääkäreihimme

Ortopedin hoitopalvelut

Tarjoamme mm. seuraavia hoitopalveluita.

  • Selkäkivut: välilevytyrä, selkäydinkanavan ahtauma: Selkäkirurgia
  • Nivelkivut: nivelen kuluma, nivelrikko eli artroosi: Tekonivelkirurgia
  • Polvivammat: nivelside-, polvilumpio- ja kierukkavammat, Polvikirurgia
  • Jalkaterän kirurgia
  • Ranteen tai käden murtumat ja niiden jälkitilat, nivelsidevammat, hermopinteet, kuluma- ja rasitusperäiset ongelmat ja ääreishermovammat: Käsikirurgia

Erityishoitoja mm.

  • Niveltä säästävät toimenpiteet esim. polven osteotomia
  • Raajojen pidennykset lääketieteellisin perustein (emme tuota kosmeettista tai esteettistä kirurgiaa
  • Vammojen jälkeiset raajakorjaukset esim. lantio-osteotomia, alaraajojen osteotomia (myös lapsille), vammojen jälkitilojen korjaukset (ortopedia+ plastiikkakirurgia), polven moniligamenttivammat

Milloin ortopedille?

Tyypillisesti ortopedin vastaanotolla hoidettavia ongelmia ovat tuki- ja liikuntaelimistön tapaturma- ja rasitusvammat sekä nivelten kiputilat ja selkäkivut.

Hakeudu ortopedin vastaa­no­tolle, jos sinulla on kipuja tai ongelmia näillä alueilla: polvi, nilkka, lonkka, olkapää, kyynär­pää, selkä tai jalkaterä. Käden ja ranteen ongelmia hoitavat käsikirurgit ja kaularankaperäisiä ongelmia neurokirurgit.

Ortopedin vastaanotolla kartoitetaan oireet sekä syyt niihin. Sen lisäksi ortopedi tekee kliinisen tutkimuksen eli tutkii oireilevan alueen sekä mm. testaa siihen mahdollisesti liittyviä liikerajoituksia.

Käynniltä potilas lähetetään joskus jatkotutkimuksiin, jos diagnoosi ei varmistu kliinisellä tutkimuksella. Tavallisimpia jatkotutkimuksia ovat röntgen- ja magneettitutkimus. Ortonissa on oma röntgenosasto ja magneettitutkimuksiin ohjaamme luotettaville kumppaneillemme. Tutkimustulokset kerrotaan joko toisella vastaanottokäynnillä tai puhelimitse.

Lue lisää nivelrikosta

Ortopedin hinnat

Tarkemmat hinnat löydät hinnastostamme

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi puh. 09 47482704
Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Ortonin yhteystiedot

Hyvää yleis­tietoa nivelon­gel­mista

Yliopis­to­sai­raa­loiden ylläpitämä Terveyskylän Niveltalo-osiossa on paljon hyödyl­listä tietoa nivelten vaivoista, vammoista ja leikkauk­sista.