Päivi Härkönen

Fysioterapeutti, uimaopettaja, akupunktiokoulutus, spiraalistabilaatio-ohjaaja

Kielitaito:

suomi, englanti

Toimipaikka:

Orton, Tenholantie 10, 00280 Helsinki, Finland

Tervetuloa vastaanotolleni

Erityisosaamiseni

Tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöt ja niihin liittyvä kuntoutus, kipukuntoutus (mm. crps, vammojen ja leikkausten jälkitilat), faskiamanipulaatio, akupunktio, spiraalistabilaatio-ohjaus, uimaopetus ja vesiliikunnan ohjaus.

Koulutus ja työpaikat

Fysioterapeutti 1992
Uimaopettaja 2004
Akupunktio-koulutus 2013
Faskiamanipulaatio tasot 1-2 (Stecco) 2017
Spiraalistabilaatio-ohjaaja 2019

Jos nettiajanvarauksestamme ei löydy sopivaa aikaa, voit soittaa minulle suoraan numeroon 040 3511 622, niin katsotaan sinulle sopiva aika.

Fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen työskentelin 5 vuoden ajan Savonlinnan keskussairaalassa, jossa ”omana alueenani” oli sydänpotilaiden fysioterapia. Tutuksi tuli myös leikkausten jälkeinen fysioterapia sekä akuuttivaiheen neurologinen fysioterapia. Punkaharjun Kuntoutussairaalassa (nykyinen Kruunupuisto) työskentelin reilun vuoden ajan neurologisen fysioterapian parissa. Ortoniin tulin syksyllä -98.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksenkohteet

Vahvin osaamisalueeni on tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia. Omien harrastusteni pohjalta minua kiinnostaa kehonhallinnan merkitys vammoista/ kivuista toipumisessa sekä niiden ennaltaehkäisyssä.

Spiraalistabilaatio-koulutus on antanut uusia ideoita, miten esimerkiksi vammojen tai leikkausten jälkeen pystytään parantamaan kehonhallintaa ja liikuntakykyä. Yhtä tärkeänä työssäni olen kokenut käden taitojen kehittämisen: faskiamanipulaatio-koulutus on antanut paljon vastauksia aikaisemmin mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin. Lisätietoa spiraalistabilaatiosta.

Järvi-Suomen tyttönä uinti ja vesiliikunta on aina ollut lähellä sydäntäni. Tykkään opettaa uintia alkeista uintitekniikoiden hallintaan (esimerkiksi niskan ja selän kannalta hyvä uintitekniikka, amputaatioasiakkaiden uintiopetus ja vesiliikunta, kipupotilaiden vesiliikunta). Vesi on hyvä ja turvallinen elementti nivelvaivoista kärsiville, esimerkiksi hemofiilikoille, joiden fysioterapia on myös mielenkiinnon kohteenani.

Kela-korvaus

Fysioterapia-palvelut eivät ole Kela-korvattavia 1.1.2023 alkaen.

Lisätietoja Kela-korvausten muutoksista tästä.