Syylien hoito

Syylät ovat papilloomavirusten aiheuttamia hyvänlaatuisia kasvaimia ihossa. Niitä esiintyy kaiken ikäisillä, joskin yleisimmin lapsilla ja nuorilla.

Syylien hoito yleisesti

Varsinaista syylävirukseen tehoavaa hoitoa ei ole. Käytössä oleva hoito perustuu syylien mekaaniseen poistamiseen sekä hoidon aiheuttamaan ärsytysreaktioon, jolla elimistön omaa puolustusta pyritään herättelemään. Syyliä hoidetaan hiomalla, syylävoitein ja jäädyttämällä.

Kun syylä ilmaantuu, sitä kannattaa hoitaa tehokkaasti jo kotona. Kotihoito tarkoittaa syylän hiontaa ja hionnan jälkeen syylille tarkoitetun aineen laittoa syyläalueelle. Jos kotihoito ei tuota tulosta, voidaan syylä hioa ja jäädyttää lääkärin vastaanotolla.

Miten syylän jäädytyshoito käytännössä tehdään?

Jäädytyshoito tehdään -196-asteisella nestetypellä. Toimenpide kestää muutamia sekunteja ja voidaan tehdä vastaanototon yhteydessä. Toimenpidettä varten ei tarvitse puuduttaa. 

Hoito aiheuttaa ihoille paikallisen jäätymisvaurion ja tuntuu iholla kylmältä, pistelevältä tunteelta, joka kestää muutamien sekuntien ajan. Jäädyttämisen jälkeen voi tulla paikallinen nesterakkula, joka rikkoutuu itsestään. Jäädytyshoidon jälkeen hoitona on ihon puhtaana pito ja vedellä huuhtelu. Jäädytyksen jälkeen syyläalue voi olla arka muutamia päiviä.

Pienille lapsille emme suosittele jäädytyshoitoa sen kivuliaisuuden vuoksi.

Toipuminen

Syylien hoitoaika vaihtelee yksilöstä riippuen. Kertahoitoa ei ole, vaan syylien hoito on pitkäjänteistä, monesti kuukausien mittainen projekti.

Hinta

Katso tarkemmat hinta­tiedot hinnastosta.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Vastaan­ot­tojen ajanvaraus ja asiakas­palvelu puh. 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Ortonin yhteystiedot