Orton uutiset Työpaikat

Sairaanhoitaja – tule kollegaksemme ortopediselle vuodeosastolle!

Haluatko työskennellä arvostetussa ortopedisessa erikoissairaalassa? Etsitkö kaksivuorotyötä tai haetko osa-aikatyötä? Arvostatko sitä, että vuosilomasi ajoittuvat parhaimpaan loma-aikaan? Tarjoamme ammattitaitoisen ja viihtyisän työilmapiirin, jossa on mahdollisuus kehittyä osaajana ja aikaa kohdata potilas ja kollegat.

Miksi sairaanhoitajaksi Ortoniin?

 • Orton on arvostettu alansa erikoisosaaja
 • Meillä työssä viihtyvyys ja sitoutuminen on korkeaa
 • Henkilökunnan vaihtuvuus on vähäistä
 • Työ on pääasiassa kaksivuorotyötä
 • Mahdollisuus osa-aikatyöhön
 • Joulu- ja kesälomat parhaaseen loma-aikaan
 • Toimiva työterveyshuolto
 • Tehtävät aloitetaan perusteellisella perehdytysjaksolla
 • Tarjoamme koulutusta ammattitaidon ylläpitämiseen
 • Henkilökuntaetuna mm. vapaa kuntosalin käyttö
 • Meillä on toimiva työvuorosuunnittelu työ- ja yksityiselämän yhteensovittamiseksi

Tutustu ortopedisen vuodeosaston sairaanhoitajan hakuilmoitukseen tästä.

Orton kouluttaa

Orton kouluttaa: Nuoren moniulotteinen kipu 23.9.

Orton järjestää laadukasta täydennyskoulutusta terveydenhuollossa työskenteleville ammattilaisille – pääasiassa ortopedian, fysiatrian, kivunhoidon ja kuntoutuksen teemojen parissa.

Työskenteletko lasten ja nuorten parissa? Vielä ehdit ilmoittautua nuoren moniulotteista kipua käsittelevään koulutukseen. Päivää luotsaa kipututkija, erikoispsykologimme Tage Orenius ja päivän aikana kuullaan myös HUSin Uuden lastensairaalan kipukeskuksen asiantuntijoita.

Tule mukaan ja ilmoittaudu 17.9. mennessä.

Tutustu koulutuksiimme

Orton uutiset Työpaikat

Hei HR-osaaja!

Etsimme HR-asiantuntijaa määräaikaiseen noin vuoden mittaiseen perhevapaan sijaisuuteen alkaen 1.10.2021.

HR-asiantuntijan työ koostuu monipuolisista HR-tehtävistä aina henkilöstön neuvonnasta järjestelmien ylläpitoon. Tehtävään kuuluu mm. rekrytointia, työsuhdeasioiden hoitamista, HR-järjestelmien (Mepco ja Quinyx) käyttöä, henkilöstön ja esihenkilöiden neuvontaa arjen pulmissa sekä yhteistyötä työterveyshuollon kanssa.

Työssä tarvitset soveltuvaa koulutusta (esim. tradenomi), aiempaa kokemusta HR-tehtävistä sekä ymmärrystä työlainsäädännöstä ja taitoa tulkita työehtosopimusta. Käytössämme on Terveyspalvelualan työehtosopimus, jonka tunteminen on tehtävässä eduksi. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat avainasemassa, koska pääset tekemään paljon yhteistyötä niin esihenkilöiden kuin henkilöstönkin kanssa.

Työ on osa-aikainen ja voimme keskustella työaikaprosentista myös sinun tilanteesi huomioiden. Suhtaudumme lämmöllä työ- ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen. Työtä voi tehdä osittain myös etänä, mutta toimialamme luonteen vuoksi läsnäoloa tarvitaan kuitenkin melko paljon. Valmistauduthan siis tapaamaan henkilöstöämme paljon myös kasvokkain!

Lähetä hakemuksesi, ansioluettelosi sekä palkkatoiveesi osoitteeseen rekrytointi@orton.fi. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä, joten lähetäthän hakemuksesi pian.

Lisätietoja hakuilmoituksestamme Te-palveluiden sivuilta.

Tervetuloa työkaveriksemme!

Orton uutiset

Pasi Virtanen on saanut avun Ortonin Kipuklinikalta

Pasi Virtanen tuli ensimmäisen kerran Ortonin asiakkaaksi jo parikymmentä vuotta sitten. Vaikeita hermovauriokipuja lähdettiin hoitamaan Kipuklinikalla, missä ensimmäisenä toimenpiteenä asennettiin selkäydinstimulaattori.

Sen lisäksi Pasi on saanut Ortonista vaikeisiin kipuihinsa monenlaista apua. Säännölliset kipukuntoutusjaksot ovat olleet osa kokonaishoitoa. Niin ikään iso merkitys on ollut erikoispsykologi, kipututkija Tage Oreniuksella, jonka avulla Pasi on oppinut psyykkistä kivunhallintaa ja elämään kivun kanssa sovussa.

Pasi Virtanen kertoo Ortonissa saamastaan avusta – katso video

 

Tilaa Pasi Virtasen Mr. Pain -kirja
itsellesi tai läheisellesi

Pasi kertoo tarinansa kertoo tuoreessa kirjassaan Mr Pain – keskusteluja kivun kanssa. Kirja julkistettiin Helsingissä 1.6. – katso stream.

Ortonin asiakkaat ja tämän verkkosivun lukijat saavat 20% alennuksen kirjan hinnasta.

Tarjous on voimassa vuoden 2021 loppuun. Tilaa kirja tästä ja lisää alennuskoodi Orton20 tilaukseen.

Kirja on tulossa myös äänikirjana. Kuuntele ensimmäisen luvun näyte:

Orton uutiset

HUS maailman parhaiden sairaaloiden listalla

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala sijoittuu parhaana suomalaissairaalana 21. sijalle kansainvälisessä, sairaaloiden hoidon laatua ja potilastyytyväisyyttä mitanneessa tutkimuksessa.

Tutkimuksessa on arvioitu toiminnan laatua monilla eri mittareilla. Listaus on koostettu sekä kansainvälisen asiantuntijaraadin arvioinnista että potilaiden antamista arvioista.

Orton nousi ainoana suomalaisena yksityissairaalana listalle sijoittuen sijalle 15 suomalaisten yliopisto- ja keskussairaaloiden joukossa.

Tutkimuksen julkaisi Newsweek-lehti maaliskuussa 2021.

HUSin palveluja yksityisesti Ortonin kautta

Orton tarjoaa HUSin asiantuntijoiden tutkimus-, vastaanotto- ja toimenpidepalveluja useilla erikoisaloilla. Palveluja tarjotaan Ortonin omissa tiloissa Helsingin Ruskeasuolla ja HUSin toimipisteissä. HUSin pisteissä palveluja tarjotaan virka-ajan ulkopuolella – silloin kuin tiloissa ei ole muuta toimintaa.

Lue lisää:
Newsweekin alkuperäisartikkeli

GoodNewsFinland-artikkeli

 

 

Orton uutiset

Kesän aukioloajat

Palvelut, jotka ovat saatavissa läpi koko kesän

 • Ajanvaraus on avoinna läpi kesän arkisin 28.6.-6.8 klo 8-15 (norm. ma-to 7.45-18 ja pe -16).
 • Orton Tenholantiellä fysio- ja toimintaterapian palveluita tarjolla rajoitetusti koko kesän.
 • HUSin toimipisteissä Ortonin vastaanottoja, syöpähoitoja ja leikkauspalveluita on tarjolla rajoitetusti läpi kesän.

Vastaanottoja voi varata nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse ajanvarauksesta 09 4748 2705.
HUSin toimenpidepalveluja ja sädehoidon palveluita voi tiedustella Toimenpidetiimiltä läpi kesän ma-pe 9-15 puh. 09 4748 2704.

Orton Tenholantien osastot ovat suljettuna seuraavasti

 • Leikkausosasto, tarkkailu, välinehuolto ja ortopedinen osasto on suljettuna 5.7.-1.8.21
 • Kuntoutusosasto on suljettuna  5.7.-8.8.21
 • Kipupoliklinikka on suljettuna  5.7.-8.8.21
 • Lääkäreiden vastaanotot, laboratorio, röntgen, ilmoittautuminen/kassa suljettuna 5.7 -1.8.21

Urologia

Eturauhasen ongelmat kannattaa tutkia

Eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua alkaa ilmetä miehillä noin 40 ikävuodesta lähtien. Eturauhasen liikakasvu aiheuttaa virtsaamiseen liittyviä häiriöitä noin 40 %:lle 60 vuotta täyttäneistä miehistä ja 80 vuotiaista jo reilusti yli 50 %:lle.

Yleisimpiä oireita ovat heikentynyt virtsasuihku sekä tihentynyt tai äkillinen virtsaamistarve. Myös jälkitiputtelua ja kivun tunnetta virtsatessa esiintyy joillain. Oireet voimistuvat vähitellen. Mitä aikaisemmin ongelman syy selvitetään, sitä paremmat ovat yleensä hoitotulokset.

Vaikka eturauhassyöpä paikallisessa vaiheessa onkin useimmiten varsin oireeton, eturauhasen liikakasvun ja eturauhassyövän oireet voivat joskus olla samantyyppisiä ja pelkkien oireiden perusteella on joskus vaikea erottaa näitä kahta toisistaan.

Milloin tutkimuksiin – viiden kohdan muistilista

1.Virtsaamisvaivat: kun virtsaamisvaivat häiritsevät päivittäistä elämää tai nukkumista.

2.Veri, kipu tai toimintahäiriöt: verivirtsaisuus, verinen siemenneste, huono erektio ja selittämättömät selkä- tai lantiokivut.

3.Riittävän aikainen hoidon aloitus: eturauhasen liikakasvun leikkaushoidon voi todennäköisesti välttää riittävän aikaisella lääkehoidon aloituksella.

4.Eturauhassyövän periytyvä alttius: 10-20% eturauhassyövistä liittyy perittyyn syöpäalttiuteen, joten jos sairautta on lähisuvussa kahdella tai useammalla miehellä, on syytä hakeutua tutkimuksiin ja käydä niissä oma-aloitteisesti määräajoin.

5.Mielenrauha: jos epäily syövästä tai virtsaamisvaivat vaivaavat mieltä.

Eturauhasen tutkimiseen ja hoitoon liittyviin palveluihin voit tutustua tämän sivun vasemmassa laidassa olevien linkkien kautta.

Orton uutiset

Orton tukee Rinkeby-hyväntekeväisyyspyöräilyä

Orton on mukana tukemassa eurooppalaista Rinkeby-pyöräilytapahtumaa, jolla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen – tänäkin vuonna vakavasti sairastuneiden lasten hoitoon ja kuntoutukseen.

MIkko Pitkänen työskentelee Ortonissa anestesialääkärinä. Hän pyöräilee Team Rinkebyn Espoon joukkueessa.

Anestesialääkärimme Mikko Pitkänen on mukana Team Rinkeby – God Morgon Espoon pyöräilyjoukkueessa jo kolmatta kertaa.

”Olen jälleen mukana – pyöräilijänä ja lääkärinä. Tarkoituksenamme oli päästä pyöräilemään Pariisiin, mutta ilmeisesti pyöräilemmekin pohjoiseen. Keräyksellämme tuemme tänäkin vuonna syöpää sairastavia lapsia, nuoria ja heidän perheitään. ”

Rinkeby-pyöräilyjoukkueen jäsenet sitoutuvat harjoittelemaan aktiivisesti ennen pyöräilytapahtumaa.

“Ulkoharjoittelukausi on alkanut ja toivon, että lahjoituksellasi motivoit minua polkemaan vaadittavat 2500 km ennen kesän hyväntekeväisyyspyöräilyä”, sanoo Mikko.

Rinkeby-tapahtuman kautta voit tukea Sylva ry:tä joka tukee syöpään sairastuneita lapsia, nuoria ja nuoria aikuisia.

Taidetta Galleria Livessä

Antti-Ville Reinikainen Galleria Livessä 4.6. saakka

Kuvataiteilija Antti-Ville Reinikaisen taidetta on esillä Galleria Livessä 12.4.-4.6. välisenä aikana.

Ministudiossa nähtävissä kuvataiteilijoiden Aleksi Tolosen ja Enni Vekkelin taidetta.

Kahvilan ollessa suljettuna korona-rajoitusten vuoksi, voit varata Galleriaan oman näyttelyajan suoraan sähköpostitse: sirpa.viljanen@inlive.fi.

Tervetuloa!