Orton uutiset

UUTTA: Kätilöpoli avautui Hyvinkäällä

Orton on avannut tänään 21.11. uuden palvelun Hyvinkäällä: Kätilöpolin.

Kätilöpoli on Hyvinkään sairaalassa työskentelevien kätilöiden tuottama, virka-ajan ulkopuolinen palvelu raskaana oleville ja synnyttäneille äideille. Kätilöpoli toimii muun, julkisen sektorin kautta saatavan raskauden hoidon ja seurannan lisänä ja rinnalla.

Kätilöpolin kokeneiden kätilöiden palveluja ovat mm. mm. akupunktio, vyöhyketerapia, imetysohjaus, vauvahieronta, seksuaalineuvonta ja -terapia sekä ultraäänitutkimukset.

 

Tutustu Kätilöpolin palveluihin.

 

Orton uutiset

NYT REKRYTOIMME: Hallinnon assistentti

Orton Oy on Suomen laajin, vaativaan erikois­sai­raan­hoitoon keskit­tynyt yksityis­sai­raala, jossa tuotamme tekonivel- ja selkä­ki­rurgian, kivun­hoidon ja kuntou­tuksen palve­luita päätoi­mi­pai­kas­samme Helsingin Ruskea­suolla sekä muita erikois­sai­raan­hoidon palve­luita HUSin sairaa­loissa pääkau­pun­ki­seu­dulla. Hoito­tu­lok­semme ovat maamme kärkeä.

Haemme nyt Helsinkiin Ruskeasuolle

HALLINNON ASSISTENTTIA

kokoaikaiseen ja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Toimit tehtävässäsi ensisijaisesti lääketieteellisen johtajan ja toimitusjohtajan assistenttina, mutta olet koko johtoryhmän tukena hoitaen monipuolisia ja vaihtelevia tehtäviä, kuten johdon kalenterien hallintaa, postien läpikäyntiä, kokousvalmisteluja, matka-asioita, asiakirjojen käsittelyä, esitysten ja sopimusten valmistelutehtäviä, materiaalitilauksia, sisäistä viestintää, arkistointia jne. Tehtävä on uusi, joten pääset vaikuttamaan tehtävän sisältöön osaamisestasi riippuen hyvinkin paljon, mutta kuitenkin hyvin vahvalla ”hoidan”–asenteella.

Odotamme sinulta kokemusta edellä mainituista tehtävistä, soveltuvaa koulutustaustaa (esimerkiksi yo-merkonomi tai tradenomi) sekä vankkaa kiinnostusta hallinnon eri osa-alueisiin, tarkkuutta ja täsmällisyyttä sekä erityisesti hyviä yhteistyötaitoja.

Kommunikoit sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti suomen kielellä. Muiden kielten (varsinkin englanti ja ruotsi) hallinta luetaan eduksi, samoin kuin hyvä tietojärjestelmäosaaminen. Tehtävä voi sisältää matkustamista ja osallistumista erilaisiin tapahtumajärjestelyihin.

Tarjolla on mukava työyh­teisö sekä mielen­kiin­toinen, monipuo­linen ja melko haasteel­linen työnkuva kasva­vassa suoma­lai­sessa yrityk­sessä. Toimintamme on ketterää ja saat kilpai­lu­ky­kyisen palkan sekä yksilöl­lisen pereh­dy­tyksen tehtäviisi.

Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen sekä CV ” HALLINNON ASSISTENTTI” -otsikolla osoitteeseen rekrytointi@orton.fi viimeistään 14.11.2022. Haastattelut aloitetaan jo hakuprosessin aikana joten lähetäthän hakemuksesi mahdol­li­simman pian.

Lisätiedot tehtävästä: henkilöstöpäällikkö Satu Jahn, satu.jahn@orton,fi tai 040 823 1757.

Orton uutiset

Joulun ja vuodenvaihteen toimintamme

Ortonin Tenholantien pisteen toiminta joulun ja vuodenvaihteen 2022/2023 aikana:

Ajanvaraus (p.09 4748 2705)

Viikko 52 Ti-pe 27.12.-30.12. avoinna klo 7.45-16
Viikko 1 Ma-to 2.1-5.1. avoinna klo 7.45-16
Pe 6.1.2023 suljettu.

Kassa ja ilmoittautuminen (p. 040 639 6265)

Viikko 52 Ti-to 27.12.-29.12. avoinna klo 8-16
Pe 30.12 avoinna klo 8-15
Viikko 1   Ma-to 2.1-5.1. avoinna klo 7.45-16
Pe 6.1.2023 suljettu.

Fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluita on saatavissa kaikkina arkipäivinä.

Lääkäreiden vastaanotot ja röntgen ja laboratorio
avoinna päiväaikaan viikolla 52 ja 1.

Kipupoliklinikka
suljettu viikolla 52.                         .

Kuntoutusosasto
suljettu 27.12.2022-6.1.2023.

Sairaalan vuodeosasto 4
suljettu 23.12.2022-1.1.2023 ja 6.-8.1.2023.

Hoidonjärjestelytiimin (toimenpiteet) asiakaspalvelu (p.09 4748 2704)

Viikko 51 Ma-pe 19.12.-23.12. avoinna klo ma-to 9-14,
pe 23.12 klo 9-12
Viikko 52 Ti-pe 27.-30.12. avoinna klo 9-14
Viikko 1 2.-5.1. avoinna klo 9-14
Pe 6.1. suljettu.

 

Orton uutiset Työpaikat Ajankohtaista

NYT REKRYTOIMME: PALVELUKOORDINAATTORI (sairaanhoitaja)

Etsimme palveluhenkistä, joustavaa, organisointikykyistä ja vastuullista palvelukoordinaattoria Ortonin hoidonjärjestelytiimiin.

Palvelukoordinaattorina hoidat ulkomaalaisten ja suomalaisten potilaiden useiden erikoisalojen toimenpiteiden koordinointia. Sinulla on vastuu toimenpidepotilaan hoitoprosessin sujuvuudesta. Työnkuvaan kuuluu muun muassa yhteydenpitoa asiakkaisiin, yhteistyötä lääkärien ja eri ammattiryhmien asiantuntijoiden kanssa, hinta-arvioiden tekoa sekä potilashoidon laskutusta.

Pystyt itsenäiseen työskentelyyn, mutta olet myös hyvä tiimityöntekijä. Olet taitava organisoimaan ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Haluat kehittää toimintaa ja olet tottunut työskentelemään nopeasti muuttuvissa asiakaspalvelutilanteissa. Sinulla on sairaanhoitajan koulutus ja kokemusta kirurgisen potilaan hoitotyöstä. HUS-konsernin ja yksityisen terveydenhuollon tuntemus sekä leikkauspotilaan hoitoprosessin hyvä ymmärrys katsotaan eduksi.

Kommunikoit sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti sekä suomen että englannin kielillä.
Muiden kielten (esim. ruotsi, venäjä) hallinta luetaan eduksi.

Eduksi katsotaan myös hyvä tietojärjestelmäosaaminen.

Tarjolla on mukava työyhteisö sekä mielenkiintoinen, monipuolinen ja haasteellinen työnkuva kasvavassa suomalaisessa terveyspalveluyrityksessä.

Työn aloitus on mahdollisimman pian. Työ on kokoaikaista. Tarjoamme yksilöllisen perehdytyksen työtehtäviin.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi osoitteeseen rekrytointi@orton.fi. Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä, joten lähetäthän hakemuksesi mahdollisimman pian.

Lisätietoja tehtävästä antaa osastonhoitaja Mia Airaksinen mia.airaksinen@orton.fi,
puh 040 921 0998 ja palvelupäällikkö Tiina Heiskanen, tiina.heiskanen@orton.fi, puh 040 619 5900.

Ilmoitukseen TE-palveluiden sivuilla tästä.

 

Tekonivel- ja selkä­leik­kauk­sistaan sekä monipuo­li­sista kivun­hoito- ja kuntou­tus­pal­ve­luistaan tuttu Orton on Suomen laajin vaativaan erikois­sai­raan­hoitoon keskit­tynyt yksityis­sai­raala. Toimipaikkamme sijaitsee Ruskeasuolla Helsingissä. Moniammatillinen työyhteisömme koostuu alan huippuosaajista. Tervetuloa työkaveriksemme!

Orton uutiset

Ortonin ja HUSin yhteistutkimus voitti kansainvälisen ISSL-palkinnon

Suomalaistutkijoiden tutkimus osoittaa, että murrosiän kasvupyrähdyksen jälkeen kehittyvillä välilevymuutoksilla ja niiden laajuudella saattaa olla yhteys aikuisiän alaselkäkipuun. Tutkimus palkittiin arvostetulla ISSLS (International Society for the Study of the Lumbar Spine) Prize -palkinnolla ja se on julkaistu European Spine Journal -lehdessä toukokuussa 2022.

Nikamavälilevymuutosten syntymekanismia ja kehitystä on tutkittu vuosikymmenten ajan. Ensimmäisissä 1990-luvun alkupuolella julkaistuissa tutkimuksissa osoitettiin nikamavälilevymuutoksia lannerangan magneettitutkimuksissa jo teini-ikäisillä nuorilla. Nikamavälilevyn vesipitoisuuden alenemaa, jota on normaalisti pidetty ”kulumamuutoksena”, todettiin sekä oireettomilla että selkäkipuisilla nuorilla.

Nämä löydökset herättivät tuolloin useita kysymyksiä: Missä iässä välilevymuutokset ilmaantuvat ja mikä on niiden luonnollinen kulku? Onko kyseessä välilevyjen kulumaprosessin alku vai ovatko muutokset palautuvia? Ennustavatko nämä varhaiset muutokset selkäkipua aikuisiällä?

Professori Dietrich Schlenzka ja dosentti Kalevi Österman käynnistivät vuonna 1994 oman monivuotisen seurantatutkimuksen, johon osallistui yli tervettä 90 lasta ja nuorta. Heille tehtiin lannerangan magneettitutkimus  8-, 11- ja 18- vuotiaina.

Vuonna 2021 tutkimusryhmä kutsui kaikki alkuperäisessä tutkimuksessa mukana olleet jatkotutkimukseen. Mukaan saatiin 51 tutkittavaa, jotka nyt olivat noin 34-vuotiaita. Tutkimuksen päätuloksena todettiin 34 vuoden iässä selkäkipuja raportoivilla tutkittavilla olleen merkittävästi enemmän nikamavälilevyjen vesipitoisuuden alenemaa jo 18-vuotiaana tehdyssä magneettitutkimuksessa kivuttomiin ikätovereihin verrattuna.

Perintötekijöillä vaikutusta – omalla elämäntavalla kuitenkin iso merkitys

Aiemmissa tutkimuksissa perintötekijöiden on osoitettu olevan merkittävässä roolissa (34–74%) ”kulumamuutosten” synnyssä ja kehityksessä; myös taipumus alaselkäkipuun vaikuttaa olevan jossain määrin (30-46%) perinnöllistä.

”Perintötekijät yksin eivät kuitenkaan määritä kohtaloamme, vaan meistä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa oman selkämme hyvinvointiin muun muassa painonhallinnalla, tupakoimattomuudella ja säännöllisellä liikunnalla”, muistuttaa LT Teija Lund.

Tutkimus toteutettiin Tieteellinen tutkimus Ortonin ja Helsingin yliopistollisen sairaalan (HUS)  yhteistyönä. Arvostettu ISSLS Prize -palkinto luovutettiin tutkimusryhmälle ja tutkimus esiteltiin ISSLS:n vuosikokouksessa Bostonissa toukokuussa 2022.

Tutustu tutkimukseen: Aavikko A, Lohman M, Ristolainen L, Kautiainen H, Österman K, Schlenzka D, Lund T. ISSLS prize in clinical science 2022: accelerated disc degeneration after pubertal growth spurt differentiates adults with low back pain from their asymptomatic peers. Eur Spine J 2022 May;31(5):1080-1087

Tutkimusryhmä:  LT Anni Aavikko, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, Päijät-Hämeen Keskussairaala; Dosentti Martina Lohman, radiologian erikoislääkäri, HUS; Dosentti Leena Ristolainen, tutkimusjohtaja, Tieteellinen tutkimus Orton; ​​FT Hannu Kautiainen, Medcare Oy; Dosentti Kalevi Österman, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, Tieteellinen tutkimus Orton; Professori Dietrich Schlenzka, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, Tieteellinen tutkimus Orton; LT Teija Lund, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, HUS

Ajankohtaista

Kesän 2022 toiminta

Ortonin toiminta hiljenee heinäkuussa. Ajanvaraus on avoinna koko kesän ajan, samoin fysioterapeuteille on aikoja rajoitetusti. Ohessa  yhteenveto eri palveluista:

Ajanvaraus (09 4748 2705, www.orton.fi)

Avoinna koko kesän seuraavasti:

20.-24.6. Juhannusviikko 25
ma- ke 7.45- 18.00.
to 7.45-16.00.
pe 24.6. suljettu.

4.7- 7.8.2022
ma-pe 7.45-16.00

8.8. -> normaali aikataulu
ma-to 7.45-18.00 ja pe 7.45-16.00.

Kassa

20.-24.6. Juhannusviikko 25
ma- ke 7.45- 18.00.
to 7.45-16.00.
pe 24.6. suljettu.

4.7.- 31.7.  suljettu.

1.8. – 7.8. ma-pe 7.45-16.00.

8.8. -> normaali aikataulu
ma-to 7.45-18.00 ja pe 7.45-16.00.

Lääkäreiden vastaanotot, kipupoliklinikka, prepoliklinikka,
laboratorio ja röntgen
Ei vastaanottoja 4. – 29.7.

Fysio- ja toimintaterapian vastaanotot
Vastaanottoja rajoitetusti koko kesän ajan

Osastot / Tenholantie
Leikkaus­osasto, tarkkailuosasto ja väline­huolto suljettuina 1.7. – 7.8.
Ortope­dinen osasto suljettu 3.7. – 7.8.
Kuntou­tus­osasto suljettu 4.7. – 7.8.

Toimenpidetiimi (HUS-toimenpiteisiin liittyvät tiedustelut)
Suljettuna 18.7.-31.7.

Työpaikat Ajankohtaista

NYT REKRYTOIMME: Sairaanhoitajia vuode- ja leikkausosastolle

Orton on Suomen laajin, vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt yksityissairaala, jossa tuotamme tekonivel- ja selkäkirurgian, kivunhoidon ja kuntoutuksen palveluita päätoimipaikassamme Helsingin Ruskeasuolla sekä muita erikoissairaanhoidon palveluita HUSin sairaaloissa pääkaupunkiseudulla. Hoitotuloksemme ovat maamme kärkeä!

Haemme nyt sairaanhoitajia sekä vuodeosastolle että leikkausosastolle. Tutustu tehtäviin alla:

SAIRAANHOITAJA VUODEOSASTOLLE

Tämä on paikka sinulle, joka haluat työskennellä arvostetussa ortopedisessa erikoissairaalassa pääasiassa kaksivuorotyössä.

Tarjoamme ammattitaitoisen ja viihtyisän työilmapiirin, jossa on mahdollisuus kehittyä osaajana ja aikaa kohdata potilas ja kollegat.

Tehtävänäsi on turvallinen ja laadukas hoitotyö ortopedisten-, kirurgisten-, ja kuntoutuspotilaiden parissa 34-paikkaisella vuodeosastollamme. Vastaanotat elektiivisiä leikkauspotilaita ja valmistelet heitä leikkaukseen. Hoidat ja kuntoutat potilaita leikkaushoidon jälkeen. Osa työstä sijoittuu päiväkirurgisten potilaiden hoitoon.

Millaista osaajaa haemme?

Odotamme sinulta aktiivista työotetta, hyviä yhteistyötaitoja, joustavuutta ja arvostamme aikaisempaa kokemustasi kirurgisten potilaiden hoitotyöstä. Jos koet kirurgisten potilaiden hoitotyön omaksesi, niin olet hakemamme työntekijä.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Ruotsin ja englannin kielen taito katsotaan eduksi.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi työkaveriksemme!

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 § tarkoittama rikosrekisteriote lasten ja nuorten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi. Ote pyydetään nähtäväksi vain tehtävään valitulta, eikä sitä liitetä hakuasiakirjoihin. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa.

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva. Mahdollisuus myös osa-aikatyöhön.

PERIOPERATIIVINEN SAIRAANHOITAJA LEIKKAUSOSASTOLLE

Haemme joukkoomme perioperatiivista sairaanhoitajaa anestesia- ja leikkaushoitotyön tehtäviin leikkausosastolle, molempiin tehtäviin kuuluu myös työskentely heräämössä.

Sinulla on perioperatiivisen sairaanhoitajan koulutus ja työkokemusta perioperatiivisen sairaanhoitajan tehtävistä leikkaussalissa ja heräämössä. Odotamme sinulta aktiivista työotetta, hyviä yhteistyötaitoja toimia tiimissä ja joustavuutta sekä halua luoda asiakkaillemme laadukkaita palvelukokemuksia. Tarjolla on mielenkiintoinen ja haasteellinen työ mukavassa työyhteisössä.

Tehtävä toistaiseksi voimassa oleva. Mahdollisuus myös osa-aikatyöhön.

Miksi Ortoniin?

  • Orton on arvostettu alansa erikoisosaaja
  • korkea työssäviihtyvyys, vähäinen henkilöstön vaihtuvuus
  • Työ on pääasiassa kaksivuorotyötä – mehdollisuus myös osa-aikatyöhön
  • Joulu- ja kesälomat parhaaseen loma-aikaan sairaalan ollessa suljettuna
  • Laaja työterveyshuolto
  • Yksilöllinen perehdytysjakso työsuhteen alussa
  • Koulutusta ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen
  • Henkilökuntaetuna mm. vapaa kuntosalin käyttö
  • Joustava työvuorosuunnittelu työ- ja yksityiselämän yhteensovittamiseksi.

 

Hakeminen ja lisätiedot

Molempiin tehtäviin voit hakea lähettämällä hakemuksesi ja ansioluettelosi osoitteeseen rekrytointi@orton.fi 7.8.2022 mennessä. Voit lähettää hakemuksesi jo tänään, mutta kesälomakauden vuoksi käsittelemme hakemuksia 1.8.2022 alkaen.

Lisätietoja tehtävistä antaa 1.8.-5.8.2022 klo 9-13 välillä palvelupäällikkö Tiina Heiskanen, tiina.heiskanen@orton.fi tai puh 040 619 5900. Voit jättää myös sähköpostiin yhteydenottopyynnön, niin sinuun ollaan yhteydessä elokuun alussa

Molemmissa tehtävissä:
Palkkaus: Yksityisen terveyspalvelualan TES
Työkokemus: 1-5 vuotta
Työ alkaa: sopimuksen mukaan
Työn kesto: toistaiseksi voimassa oleva

Orton uutiset

”Ara” sai uuden polven – kesällä taas golf-kentille

Aktiivisesti liikkuvan, Suomen jääkiekkomaajoukkueen pitkäaikaisen valmentajan Hannu Aravirran vasen polvi alkoi kipeytyä viime kesän lopulla, ja syksyn mittaan kävely muuttui tuskalliseksi. Oma lääkäri ohjasi ortopedi Tuomo Karilan vastaanotolle Ortoniin. Tutkimusten jälkeen diagnoosi oli selvä: polvessa nivelrikko – edessä tekonivelleikkaus.

Tekonivelleikkauksen jälkeisellä kontrollikäynnillä tarkistetaan polven liikelaajuudet ja käydään läpi kuntoutumista.

Leikkaus tehtiin tammikuussa, ja toipuminen on sen jälkeen edennyt hyvin. Aravirta on noudattanut tunnollisesti saamiaan kuntoutusohjeita, tehnyt polven liikkuvuusharjoituksia ja lisännyt hiljalleen kävelylenkkien pituutta.

Aravirta ja Karila tapasivat jälleen maaliskuussa kontrollikäynnillä. Karila tarkasteli polven liikeratoja ja kyseli tuntemuksista. Hyvin olivat liikeradat jo palautuneet, ja nyt oli lupa pidentää kävelylenkkejä sekä lisätä myös kuntopyöräharjoittelua.

– Oleellista alkuvaiheessa on maltti: pitää kuunnella kehoa, saada polviniveleen hyvät liikeradat ja antaa pehmytosien parantua kunnolla. Vasta näiden jälkeen on voimaharjoitusten aika, tähdentää Karila.

Aravirta on Karilan mukaan ihanteellinen potilas, joka ymmärtää maltin merkityksen.

– Joskus nuorempia, liian kilpailuhenkisiä tekonivelpotilaita joutuu enemmänkin toppuuttelemaan.

Urheilutausta tuo perspektiiviä ortopedin työhön

Tuomo Karila on entinen MM-tason painija, jolla on omakohtaista kokemusta polven nivelrikosta ja tekonivelleikkauksesta.

– Urheilijatausta antaa perspektiiviä – rasituksen sieto on hyvin yksilöllistä. Lisäksi omakohtainen kokemukseni polviongelmista on auttanut ymmärtämään, että jokainen etenee kuntoutumisessaan omaa tahtia. Sitä yritän kaikille potilailleni tähdentää.

Ortonissa Karila tekee paitsi polven ja lonkan tekonivelleikkauksia, myös muita ortopedisia toimenpiteitä. Hän hoitaa mm. urheiluvammoja.

Kympin arvoista palvelua

Hannu Aravirta on tyytyväinen paitsi kuntoutuvaan, kivuttomaan polveensa, myös hoitokokonaisuuteen Ortonissa.

– Sain leikkausta edeltävällä käynnillä erittäin hyvän kokonaiskuvan tulevasta leikkauksesta ja sen jälkeisestä toipumisesta. Osastolla olin kaksi yötä leikkauksen jälkeen, ja fysioterapeutti antoi tarkat ohjeet kotikuntoutukseen.  Ortopedini Tuomo oli käytettävissä puhelimen päässä, jos jotain huolta tai kysyttävää ilmenisi. Suuret kiitokset Ortonin henkilökunnalle – sain kympin arvoista palvelua!