Yun Zhou

Fysioterapeutti, Personal trainer, akupunktio koulutus

Kielitaito:

suomi, englanti, kiina

Toimipaikka:

Orton, Tenholantie 10, 00280 Helsinki, Finland

Tervetuloa vastaanotolleni

Erityisosaamiseni

Akupunktio, tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöt, kiputilat sekä niihin liittyvä kuntoutus, leikkauksen jälkeinen kuntoutus. Olen mukana myös Orton Liikuntaklinikan valmennuspiloteissa.

Koulutus ja työpaikat

Personal trainer 2015
Akupunktiokoulutus
Fysioterapeutti AMK 2007
Lähihoitaja 2003

Olen fysioterapeutti, liikunnanohjaaja, personal trainer ja lähihoitaja. Suuntauduin jo lähihoitajakoulutuksessa kuntoutuksen puolelle ja siitä olikin luontevaa jatkaa opiskelua fysioterapeutiksi. Lähihoitajan töitä tein koko fysioterapeutiksi opiskelun ajan ja työskentelin säännöllisesti ikääntyneiden ja vaikeavammaisten neurologisten asiakkaiden parissa. Toimin myös tukihenkilönä kahdelle kehitysvammaiselle tytölle. Sain hyvät eväät nykyiseen työhöni jo opiskeluiden aikana.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen aloitin työt Ortonissa traumakuntoutuksen puolella. Valmistumishetkestä tähän asti työni on ollut antoisaa, opettavaista ja mielekästä, koko ajan oppii uutta ja kehittyy. Työvuosieni aikana olen ollut mukana myös kotikuntoutusprojektissa, joka sisälsi kotikäyntien lisäksi interaktiivista kuntoutusta.

Tällä hetkellä pääpainopiste työssäni on tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia ja työskentelen jonkin verran myös ikääntyneiden asiakkaiden parissa, esim. kotikäynneillä. Fysioterapeutin työn ohella teen myös ryhmäliikunnan ohjauksia, joita pidän enemmänkin harrastuksena kuin työnä.

Sekä fysioterapeuttina että liikunnanohjaajana työskentely ovat lähellä sydäntä ja koin, että näiden kahden ammatin lisäksi oli järkevää opiskella vielä personal traineriksi vuonna 2015. Kaikkien näiden ammattien yhdistelmä auttaa ymmärtämään kattavammin tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja voin toimia työssäni sekä ennaltaehkäisevästi, että kuntouttavasta näkökulmasta.

Tällä hetkellä harrastan boulderointia, kiipeilyä ja agilityä kahden koirani kanssa. Tulevaisuudessa voisin kouluttautua myös eläinfysioterapeutiksi, koska jatkuva kouluttautuminen ja uuden oppiminen sekä opittujen taitojen hyödyntäminen työssä ja arjessa voivat saada aikaan ”ahaa-elämyksiä” – lukion matematiikan opettajani sanoja lainatakseni.

Kela-korvaus

Fysio­te­rapia-palvelut eivät ole Kela-korvat­tavia 1.1.2023 alkaen.

Lisätietoja Kela-korvausten muutok­sista tästä.