Skolioosi

Skolioosi tarkoittaa selkärangan poikkeavaa käyryyttä takaa katsottaessa. Selkään ilmestyy tyypillisesti oikealle suuntautuva käyryys, josta seuraa selän ja vartalon epäsymmetrinen asento. Selän ryhtivirhe aiheuttaa muutoksia myös selän sivuprofiiliin.

Kasvuikäisten skolioosi

Kasvuikäisten tavallisin skolioosi on syntyperältään tuntematon, ns. idiopaattinen skolioosi. Tämä skolioosi syntyy yleensä teini-iässä ja se on selvästi yleisempää tytöillä. Selän virheasento on yleensä oireeton. Selän skolioosimutka voi kasvaa lapsen kasvaessa. Hoidolla pyritään estämään käyryyden suureneminen niin suureksi, että se aiheuttaa haittaa.

Aikuisen skolioosi

Aikuiselle syntyvä skolioosi liittyy yleensä selkärangan kulumaan tai nikamien osteoporoosista aiheutuviin murtumiin. Tämän tyyppistä skolioosia tavataan etenkin ikääntyneillä. Siihen liittyy huomattavan usein selkäkipua sekä alaraajoihin säteileviä hermopinneoireita, jotka johtuvat kuluman aiheuttamasta selkäydinkanavan ahtautumisesta.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Ajanvaraus vastaanotolle:
Varaa aika selän ongelmiin erikoistuneen asiantuntijan vastaanotolle joko nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse 09 4748 2705. Tästä ajanvarauksen numerosta voit myös varata ajan maksuttomaan puhelinkartoitukseen, jonka avulla löydämme juuri sinun ongelmaasi sopivimman selän hoidon asiantuntijan.

Hoitotiedustelut ja -varaukset:
Toimenpidetiimi vastaa selkäleikkauksia koskeviin tiedusteluihin puh. 09 4748 2704.

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.