Kaulan imusolmukeleikkaukset ja muut kaulan alueen leikkaukset

Kaulakyhmyjen kirjo on erittäin laaja, ja suurin osa kyhmyistä on hyvänlaatuisia. Koska muutos voi kuitenkin olla myös pahanlaatuisen taudin ensioire, kaikki aikuisten kaulakyhmyt tulisi tutkia viivytyksettä.

Kasvaimet

Pahanlaatuisista kasvaimista tavallisimpia ovat lymfoomat, kilpirauhasen ja sylkirauhasten syövät sekä kaulalle etäpesäkkeen lähettänyt pään ja kaulan alueen levyepiteelisyöpä. Diagnoosi on aina pyrittävä varmistamaan ennen hoidon suunnittelua pään ja kaulan kasvainten hoitoon erikoistuneessa yksikössä.

Leikkauspäätös

Kaulan kasvainleikkauksen päätös tehdään potilaskohtaisesti diagnostisten selvitysten jälkeen. Päätökseen ja suunnitteluun vaikuttavat potilaan ikä ja muu terveydentila, suunniteltavan leikkauksen laajuus sekä monet kasvainkohtaiset tekijät. Leikkauksen mahdollisia komplikaatioita ovat leikkaushaavan tulehdus, verenvuoto ja leikkauksen laajuudesta riippuvat muut haitat; näistä keskustellaan potilaan kanssa vastaanotolla ennen leikkausta.

Toimenpiteen kesto

Kaulan kasvainleikkauksen kesto vaihtelee sen laajuudesta riippuen 1-2 tunnista jopa 10 tuntiin. Leikkaussuunnitelmassa määritellään leikkauksen vaiheet ja laajuus. Tällöin voidaan antaa myös arvio leikkauksen kestosta.

Toipumisaika

Tärkein toipumiseen vaikuttava tekijä on leikkauksen laajuus sekä potilaan ikä ja muu terveydentila. Toipuminen tapahtuu yksilöllisesti ja kestää tyypillisesti 2-4 viikkoa. Tarvittava sairaalajakso kestää yleensä muutaman vuorokauden, mutta vaihtelee riippuen muista mahdollisista samassa yhteydessä tehdyistä toimenpiteistä.

Hinta

Katso tarkemmat hinta­tiedot hinnastosta.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoito­tie­dus­telut ja -varaukset: toimen­pi­de­tiimi puh. 09 47482704
Vastaan­ot­tojen ajanvaraus ja asiakas­palvelu puh. 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Ortonin yhteystiedot