Käsikirurgi

Käsikirurgi tutkii ja hoitaa ranteen ja käden murtumia ja niiden jälkitiloja, nivelsidevammoja, hermopinteitä, kuluma- ja rasitusperäisiä ongelmia sekä ääreishermovaurioita ja niiden jälkitiloja.

Tutustu käsikirurgiaan erikoistuneisiin asiantuntijoihimme

Käsikirurgia vaatii erityisosaamista

Käsikirurgia on kirurgian erikoisala. Käden ja ranteen hienorakenteisen anatomian ja toiminnan takia näiden alueiden tutkiminen ja hoito vaatii erityisosaamista. Hoitokeinona voi olla lääkitys, leikkaushoito, lastoitukset tai tuennat sekä fysio- tai toimin­ta­te­rapia.

Lue lisää käden hermopinteestä

Lue lisää käden rasitusvammoista

Käsikirurgin vastaanotolle

Kun saavut Ortoniin käsikirurgin vastaanotolle, sinulle laaditaan hoitosuunnitelma. Se sisältää tarvittavat kuvantamiset ja muut tutkimukset, mahdollisen leikkaushoidon ja/tai fysio- tai toimintaterapian sekä tuet ja lääkitykset. Saat poliklinikan kautta tarvittavat lausunnot esim. vakuutusyhtiöille. 

Leikkaushoito 

Osa käden alueen ongelmista saattaa vaatia leikkaushoitoa. Suurin osa käden alueen leikkauksista voidaan tehdä päiväkirurgiassa. Vuodeosasto mahdollistaa myös isompien toimenpiteiden ja kuntoutusjaksojen toteuttamisen. 

Ortonissa käsikirurgit ja käsiterapeutit, poliklinikka sekä leikkaus- ja vuodeosasto ovat saman katon alla ja toimivat läheisessä yhteistyössä. Yhteistyö mahdollistaa sujuvan ja laadukkaan hoidon alusta loppuun.  

Kuntoutus 

Ortonin fysioterapeutit ja toimintaterapeutit ovat erikoistuneet käden alueen kuntoutukseen. Kuntoutus voi alkaa joko leikkauksen jälkeen tai myös silloin, kun kätesi ei tarvitse leikkaushoitoa. Toimintaterapeutin ohjauksessa ehkäistään vaivan uusiutumista apuvälineillä ja kuormitusta keventävien tukien avulla. 

Tutustu Ortonin fysioterapeutteihin

Ortonin yhteistyökumppanilta Soleukselta on saatavissa hyvä valikoima lastoja ja apuvälineitä. 

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi puh. 09 47482704
Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Tarkemmat yhteystiedot

Hyvää yleis­tietoa nivelon­gel­mista

Yliopis­to­sai­raa­loiden ylläpitämä Terveyskylän Niveltalo-osiossa on paljon hyödyl­listä tietoa nivelten vaivoista, vammoista ja leikkauk­sista.

Lue lisää Ortonin sivulta nivelrikosta (kuluma)

Käden hermopinne

Kun hermo on puristuksessa jossain kulkureittinsä varrella, puhutaan hermopinteestä. Hermopinne on yleinen yläraajan ongelma. Lue lisää