Fysiatria

Fysiatrian erikoislääkäri tutkii, hoitaa ja kuntouttaa ensisijaisesti tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja kiputiloja muilla kuin leikkauksellisilla toimenpiteillä (vrt. ortopedi). Fysiatri voi vastata myös monien muidenkin sairauksien kuntoutuksesta (esim. neurologiset ja reumatologiset sairaudet).

Milloin kannattaa varata aika fysiatrille?

Fysiatrille voit hakeutua jos sinulla on työ- tai toimintakykyäsi haittaava tuki- ja liikuntaelinvaiva. Fysiatri tutkii ja diagnosoi vaivan syyn. Ensisijaisesti pois suljetaan vakavat, tulehdukselliset tai leikkaushoitoa vaativat tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Diagnoosiin päästäkseen fysiatri tarvittaessa suosittelee jatkotutkimuksia, esimerkiksi magneettikuvantamista tai hermoratatutkimuksia. Joissakin tilanteessa tarvitaan myös laboratoriokokeita.

Hoito- ja kuntoutussuunnitelmalla kohti kivuttomampaa toimintakykyä

Vaivan syyn selvittyä fysiatri laatii kanssasi hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Suurinta osaa tuki- ja liikuntaelinsairauksia voidaan hoitaa ja kuntouttaa liikunnallisin harjoittein ja fysikaalisilla hoidoilla. Tämän vuoksi fysioterapeutti ja fysiatri toimivat tiiviissä yhteistyössä. Fysiatrin hoitokeinoihin kuuluvat myös lääke- ja injektiohoidot sekä puudutustoimenpiteet.

Useat fysiatrimme toimivat myös Kipuklinikan asiantuntijoina kroonistuneiden kipuongelmien hoidossa.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Varaa aika fysiatrille joko nettiajanvarauksesta tai puhelimitse 09 4748 2705.