Fysiatri

Fysiatri eli fysiatrian erikoislääkäri tutkii, hoitaa ja kuntouttaa tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja kiputiloja ei-leikkauksellisilla toimenpiteillä. Hän voi vastata myös monien muidenkin sairauksien kuntoutuksesta, kuten neurologisista ja reumatologisista sairauksista.

Fysiatrilla on merkittävä tehtävä erilaisten sairauksien ja vammojen aiheuttamien toimintarajoitteiden ehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.

Milloin kannattaa varata aika fysiatrille?

Varaa aika fysiatrille, jos sinulla on kipua tai huolta aiheuttava tuki- ja liikuntaelinvaiva. Fysiatri tutkii ja diagnosoi vaivan syyn. Ensin suljetaan pois vakavat, tulehdukselliset tai leikkaushoitoa vaativat tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Myös jatkotutkimusten, kuten magneettikuvantamisen, hermoratatutkimuksen ja laboratoriokokeiden, tarve kartoitetaan.

Tutustu fysiatreihimme

Fysiatrian erikoislääkäri Kristiina Kokkonen Ortonilta kertoo videolla (5.07 min), miten voit helpottaa nivelrikon oireita mahdollisimman pitkään.

Fysiatrin hinnat

Tarkemmat hinnat löydät hinnastostamme

Hoito- ja kuntoutussuunnitelmalla kohti kivuttomampaa toimintakykyä

Kun oireiden syy on selviää, niin fysiatri laatii kanssasi monipuolisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Koska suurinta osaa tuki- ja liikuntaelinsairauksia voidaan hoitaa ja kuntouttaa liikunnallisin harjoittein ja fysikaalisilla hoidoilla, niin fysioterapeutti ja fysiatri toimivat tiiviissä yhteistyössä. Hoitokeinoihin kuuluvat myös lääke- ja injektiohoidot sekä puudutustoimenpiteet.

Tutustu Ortonin fysioterapeutteihin

Useat fysiatrimme toimivat myös Kipuklinikan asiantuntijoina kroonistuneiden kipuongelmien hoidossa

Lue lisää:

Fysiatrin tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Varaa aika puhelimitse 09 4748 2705 tai tee nettiajanvaraus.

Lue milloin voi varata fysiatrin etävastaanottoajan

Ortonin yhteys­tie­dot