Astma

Astma on tulehduksellinen keuhkoputkien limakalvon sairaus, joka aiheuttaa keuhkoputkien ahtautumista.

Oireet

Astma tyypillisesti oireilee ovat hengitysvaikeutena, pitkittyneenä yskänä ja rasitusoireena. Oireet voivat alkaa missä iässä tahansa, ne voivat ilmetä kausittain tai jäädä pysyviksi.

Jos lapselle ilmaantuu hengitysvaikeuksia, pitkittynyttä yskää tai erilaisia rasitusoireita ja haluat selvyyden mikä oireilua aiheuttaa, kannattaa hakeutua vastaanotollemme.

Astmadiagnoosi ja tutkimukset

Astma. Professori Mika Mäkelä tutkii lasta.
Lasten allergologi, professori Mika Mäkelä on lasten astman ja allergioiden kokenut asiantuntija ja hoidon kehittäjä.

Astmadiagnoosi perustuu oiretietoihin sekä keuhkojen toiminnan mittauksiin. Käytössämme on laaja valikoima erilaisia tutkimuksia, joista potilaalle valitaan aina hänelle sopivimmat, oireiden syyt selvittävät tutkimukset.

Astmaan liittyviä tutkimuksia ovat mm. erilaiset keuhkojen toimintakokeet, rasituskokeet ja hengityskaasujen mittaukset. Tutkimusyksikössämme on hyvät valmiudet tutkia mm. liikuntaan liittyviä astmaoireita ja muita hengityshäiriöitä, sekä tehdä mittauksia myös aivan pienille lapsille imeväisiästä lähtien.

Pienten lasten tutkimisessa käytämme erikoismenetelmiä, jotka eivät ole lapselle liian vaikeita. Lapsipotilaiden tutkimiseen erikoistunut henkilökuntamme tekee tutkimustilanteesta lapselle mahdollisimman miellyttävän.

Yliopis­to­sai­raa­loiden ylläpitämässä Terveyskylän Lastentalo-nettisivuilla on paljon hyödyl­listä tietoa lasten sairauksista, hoidosta.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705

Nettiajanvaraus

Ortonin yhteystiedot