Selästä johtuva katkokävely

Katkokävelyllä (klaudikaatio) tarkoitetaan toisessa tai molemmissa jaloissa, useimmiten pohkeiden alueella kävellessä tuntuvaa kipua. Kipu helpottaa levossa. Kipu johtuu yleensä valtimoiden verenkierron heikentymisestä. Katkokävelyä muistuttava kiputila voi johtua myös selästä. Kun kipu johtuu selästä, silloin tavallisin syy on selkäydinkanavan ahtauma (spinaalistenoosi). Selästä johtuva jalkojen voimattomuus voi olla kipua hallitsevampi oire. Voimattomuus pakottaa pysähtymään.

Katkokävelyn syy selviää useimmiten lääkärin tutkimuksessa. Selästä johtuvaa syytä tarkennettaessa tarvitaan yleensä kuvantamistutkimuksia, joista magneettikuvaus on tärkein. Lievän, selästä johtuvan katkokävelyn hoito on kipulääkitys ja mahdollisesti fysioterapia. Vaikeissa tapauksissa voidaan tarvita selän leikkaushoitoa ja ahtaalla olevien hermorakenteiden vapauttamista.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Ajanvaraus vastaanotolle:
Varaa aika selän ongelmiin erikoistuneen asiantuntijan vastaanotolle joko nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse 09 4748 2705. Tästä ajanvarauksen numerosta voit myös varata ajan maksuttomaan puhelinkartoitukseen, jonka avulla löydämme juuri sinun ongelmaasi sopivimman selän hoidon asiantuntijan.

Hoitotiedustelut ja -varaukset:
Toimenpidetiimi vastaa selkäleikkauksia koskeviin tiedusteluihin puh. 09 4748 2704.

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.