Sydänsairaudet

Koronavirusepidemiasta johtuen tämän erikoisalan palvelutarjontamme on tällä hetkellä rajoitettua.  Tarjoamme vastaanottoja sekä vastaanotoilla tehtäviä pientoimenpiteitä.
Tiedustele lisää asiakaspalvelustamme 09 4748 2705.

*   *   *

Huolestuttavat sydänoireet kannattaa tutkia

Pistos tai muljahtelun tunne sydämessä ei viittaa sydänvaivoihin, mutta esimerkiksi rintakehää painostava kipu voi olla merkki sepelvaltimotaudista. Jos henkilöllä ei ole ennen ollut sydänongelmia, voi hänen olla vaikea tietää, johtuuko tuntemukset sydämestä. Siksi huolestuttavat tuntemukset, joita ei ole ennen ollut, kannattaa tutkia.

HUSin Sydän- ja keuhkokeskus on Suomen suurin sydänsairauksien hoitoyksikkö, johon on kansallisesti keskitetty aikuisten sydänvikojen ja eräiden muiden harvinaisten sydäntautien tutkimus ja hoito. Sydänkeskuksessa toimii kaksi erikoisalaa, kardiologia ja sydänkirurgia, tiiviissä yhteistyössä.

Tyypillisiä kardiologisia sairauksia ovat sepelvaltimotauti, rytmihäiriöt ja sydämen vajaatoiminta. Sydänperäisiä oireita ovat rintakipu, tykytys, poikkeava hengästyminen ja suorituskyvyn äkillinen lasku. Hoidon nopealla aloituksella on suuri merkitys hoitotulokseen.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.