Kardiologi

Kardiologi eli sydänlääkäri on erikoistunut sydänsairauksien tutkimiseen ja hoitoon. Se kuuluu kardiologiaan, joka on sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa ja sairauksia tutkiva lääketieteen ala.

Tutustu kardiologeihimme

Suomen suurin sydänsairauksien hoitoyksikkö

HUSin Sydän- ja keuhkokeskus on Suomen suurin sydänsairauksien hoitoyksikkö, johon on kansallisesti keskitetty aikuisten sydänvikojen ja eräiden muiden harvinaisten sydäntautien tutkimus ja hoito. Sydänkeskuksessa toimii kaksi erikoisalaa, kardiologia ja sydänkirurgia, tiiviissä yhteistyössä.

Kardiologisia sairauksia

Tyypillisiä kardiologisia sairauksia, joita kardiologi tutkii ovat sepelvaltimotauti, rytmihäiriöt ja sydämen vajaatoiminta.

Lue lisää rytmihäiriön katetrihoidosta eli katetriablaatiosta

Lue lisää ultraäänitutkimuksesta

Milloin kardiologille tutkimukseen?

Hakeudu kardiologin hoitoon ja tutkimukseen jos sinulla on sydänperäisiä oireita kuten rintakipua, tykytystä, poikkeava hengästymistä ja suorituskyvyn äkillistä laskua. Hoidon nopealla aloituksella on suuri merkitys hoitotulokseen.

Pistos tai muljahtelun tunne sydämessä ei viittaa sydänvaivoihin, mutta esimerkiksi rintakehää painostava kipu voi olla merkki sepelvaltimotaudista. Jos henkilöllä ei ole ennen ollut sydänongelmia, voi hänen olla vaikea tietää, johtuuko tuntemukset sydämestä. Siksi huolestuttavat tuntemukset, joita ei ole ennen ollut, kannattaa tutkia.

Lue lisää sydänsairauksista Terveyskylän sivuilta

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi puh. 09 47482704
Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705

Ajanvaraus 

Ortonin yhteys­tie­dot