Äänen parannus eli Voice Lift

Foniatrian erikoislääkäri Ahmed Geneid tutkii potilaan äänihuulia tähystimellä.

Ääni on tärkeä kommunikaatioväline ja merkittävä osa ihmisen persoonallisuutta. Ikääntymisen myötä tapahtuva luonnollinen lihasten kutistuminen (atrofinen dysfonia) voi osalla ihmisistä vaikuttaa myös äänihuuliin. Tämä voi puolestaan huonontaa puheäänen laatua. Vanhemmalle iälle tyypillisiä äänihuulen muutoksia nähdään joskus jopa kolmenkymmenen vuoden iässä, vaikka muut lihakset ovat täydellisessä kunnossa.

Voice lift tarkoittaa ääntä parantavia toimenpiteitä, joilla saadaan ääni kuulostamaan voimakkaammalta ja soinnikkaammalta. Yleisin Voice lift -toimenpide on äänihuulitäyttö tilapäisellä täyttöaineella. Toimenpide voidaan tehdä sekä paikallispuudutuksessa että nukutuksessa. Yleensä ääni on äänihuulitäytön jälkeen kireä muutaman päivän ja sen jälkeen ääni korjautuu ja tavoiteltu ääni saavutetaan. Voice liftin vaikutus ääneen on yksilöllinen. Toimenpiteen teho kestää keskimäärin vuoden, mutta on tapauksia joissa vaikutus kestää vain muutamia kuukausia. Pisimmillään äänen laatu voi olla aiempaa parempi jopa kaksi vuotta. Äänihuulen täyttö tehdään ensisijaisesti tilapäisellä, itsestään sulavalla täyttöaineella.

Lue lisää Orton Oy:n Ääniklinikan toiminnasta.

Hoitavat asiantuntijamme näet sivun vasemmassa laidassa.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Ajanvaraukset vastaanotoille ja hoitotiedustelut Toimenpidetiimiltä puh. 09 47482704.
Toimenpidetiimin sähköposti: toimenpide@orton.fi
Henkilö- ja luottamuksellista tietoja sisältävät viestit turvapostitse: https://www.turvaposti.fi/viesti/toimenpide@orton.fi

Nettiajanvaraus
Tarkemmat yhteys­tiedot