Syöpälääkäri

Syöpälääkäri diagnosoi ja hoitaa erilaisia syöpätauteja lääkkeellisen- ja sädehoidon avulla.

Meillä sinua hoitavat HUSin syöpäsairauksien ammattilaiset. Tarjoamme kokeneiden syöpälääkäreiden eli onkologien vastaanottopalveluja sekä syöpäleikkauksia.

Milloin syöpälääkärille?

Hakeudu syöpälääkärin vastaanotolle, jos sinulla on syöpäepäily tai diagnosoitu syöpä, jonka hoidosta haluat keskustella.

Kauttamme voit hakea myös toisen lääkärin arvion (second opinion) hoidostasi.

Syöpälääkärimme vastaavat kysymyksiin ja konsultaatioihin nopeasti ja ohjaavat potilaan tiedot tarvittaessa moniammatillisen asiantuntijaryhmän käsiteltäväksi parhaimman mahdollisen hoitopäätöksen muodostamiseksi.

Tuotamme vastaanottoja yli 16-vuotiaille potilaille. Erityisasiantuntemuksemme ansiosta voimme tarjota useimpien kasvainsairauksien asiantuntemusta.

Syöpälääkärin ensivastaanotto

Ensivastaanoton kesto on 60 minuuttia. Tilanteeseen huolellinen perehtyminen etukäteen sekä yksilöllisen hoitosuunnitelman laatiminen vie aikaa, jonka vuoksi ensikäynnistä laskutetaan 90 minuutin vastaanottokäynnin mukaan.

Vastaanotot varataan puhelimitse Toimenpidetiimiltä (ks. yhteystiedot alla), joka auttaa löytämään sopivimman asiantuntijan.

Tutustu syöpälääkäreihimme

Kirurgiset toimenpiteet

Leikkaus on syövän yleisin hoitomuoto. Sillä pyritään syöpäkasvaimen poistamiseen. Tarjoamme syövän kirurgista hoitoa mm.

  • kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassyöpään
  • eturauhassyöpään
  • sylkirauhassyöpään
  • kaulan imusolmukesyöpään
  • munuais- ja lisämunuaissyöpään
  • aivokasvaimiin.

Tutkimuspotilaaksi?

HUSin Syöpäkeskuksessa tehdään myös tutkimusta syövän hoidon edistämiseksi ja lääkkeiden kehittämiseksi.

Tutkimusyksikössä tutkitaan uusia syöpähoitoja, jotka eivät vielä ole yleisesti saatavilla. Tavoitteena on tarjota yhä useammalle potilaalle mahdollisuus saada ensimmäisten joukossa uusia, aiempaa tehokkaampia ja turvallisempia tutkimushoitoja. Tutkimuspotilaalta edellytetään, että hän täyttää tutkimuksen soveltuvuusvaatimukset sekä lääkärin lähetettä.

Ortonin puitteissa vastaanottoa pitävät HUSin asiantuntijat tuntevat meneillään olevat tutkimushankkeet ja osaavat ohjata potilaan niihin tarvittaessa.

Vastaanotolle, tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Asiakaspalvelumme auttaa ohjaamaan sinut tai läheisesi oikealle asiantuntijalle, olipa kyseessä sitten epäily syövästä tai diagnosoitu syöpä. Syövän hoito suunnitellaan ja annetaan usean eri erikoisalan lääkärin ja hoidon ammattilaisen yhteistyönä.

Syöpätautien vastaanottojen ajanvaraukset, hoitotiedustelut ja -varaukset:
Toimenpidetiimi: 09 47482704.

Mikäli sinulla on aikai­sempia tutki­mus­tu­loksia, niin pyydämme lähet­tämään ne ennen ensim­mäistä vastaan­ottoa Turvaposti/toimenpiteet tai postitse.

Ortonin yhteystiedot

Hyödyllisiä linkkejä

Terveystalon Syöpätalo sisältää tietoa eri syöpäsairauksista ja niiden uusimmista hoitokeinoista ja tutkimuksista.​

Lue lisää syöpäsairauksista Syöpätalon sivuilta