Urologia

Hyvä Asiakkaamme,
Koronatilanteesta johtuen, osassa urologisista palveluistamme on tällä hetkellä viivettä.

Urologian erikoisala tutkii ja hoitaa naisten ja miesten virtsanerityselimistön sairauksia sekä miesten sukuelinten sairauksia. Yleisimmät hoidetut sairaudet ovat eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu ja eturauhassyöpä.

Urologimme hoitavat vuosittain merkittävän määrän Suomen urologisista potilaista. Kun tähän kokemukseen yhdistää yliopistosairaalan kattavat ja uusimmat tutkimus- ja hoitomenetelmät ja –teknologian, voi potilaamme luottaa siihen, että hän on parhaassa mahdollisessa hoidossa.

Eturauhasen ongelmat kannattaa tutkia

Eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua alkaa ilmetä miehillä noin 40 ikävuodesta lähtien. Eturauhasen liikakasvu aiheuttaa virtsaamiseen liittyviä häiriöitä noin 40 %:lle 60 vuotta täyttäneistä miehistä ja 80 vuotiaista jo reilusti yli 50 %:lle. Yleisimpiä oireita ovat heikentynyt virtsasuihku sekä tihentynyt tai äkillinen virtsaamistarve. Myös jälkitiputtelua ja kivun tunnetta virtsatessa esiintyy joillain. Oireet voimistuvat vähitellen. Mitä aikaisemmin ongelman syy selvitetään, sitä paremmat ovat yleensä hoitotulokset. Vaikka eturauhassyöpä paikallisessa vaiheessa onkin useimmiten varsin oireeton, eturauhasen liikakasvun ja eturauhassyövän oireet voivat joskus olla samantyyppisiä ja pelkkien oireiden perusteella on joskus vaikea erottaa näitä kahta toisistaan.

Milloin tutkimuksiin – viiden kohdan muistilista

1.Virtsaamisvaivat: kun virtsaamisvaivat häiritsevät päivittäistä elämää tai nukkumista.

2.Veri, kipu tai toimintahäiriöt: verivirtsaisuus, verinen siemenneste, huono erektio ja selittämättömät selkä- tai lantiokivut.

3.Riittävän aikainen hoidon aloitus: eturauhasen liikakasvun leikkaushoidon voi todennäköisesti välttää riittävän aikaisella lääkehoidon aloituksella.

4.Eturauhassyövän periytyvä alttius: 10-20% eturauhassyövistä liittyy perittyyn syöpäalttiuteen, joten jos sairautta on lähisuvussa kahdella tai useammalla miehellä, on syytä hakeutua tutkimuksiin ja käydä niissä oma-aloitteisesti määräajoin.

5.Mielenrauha: jos epäily syövästä tai virtsaamisvaivat vaivaavat mieltä.

Eturauhasen tutkimiseen ja hoitoon liittyviin palveluihin voit tutustua tämän sivun vasemmassa laidassa olevien linkkien kautta.

Lisätietoa HUSin verkkosivuilta

Lisätietoja eturauhassyövän hoidosta saa HUSin verkkosivuilta tämän linkin eturauhassyöpäpotilaan hoitopolku kautta. Huomaathan, että HUS verkkosivujen kuvaus on tehty julkisen sairaanhoidon potilaan näkökulmasta, joten yksityispotilaan hoitopolku saattaa joiltain osin poiketa siitä. Asiakaspalvelumme auttaa hoitoon liittyvissä kysymyksissä.

Tarjoamme myös muita urologian erikoisalaan liittyviä hoitoja kuten:

  • Virtsaputken ahtauman leikkaushoito
  • Munuaiskasvainten leikkaushoito
  • Virtsarakkosyövän leikkaushoito
  • Munuaiskivitaudin hoito.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.

Fuusiobiopsia

Hinta alk. 1330 €
Fuusiobiopsia on uusi menetelmä hoitoa vaativan eturauhassyövän entistä varmempaan löytämiseen. Lue lisää