Lantionpohjan lihasten harjoittaminen (uroterapia)

Uroterapiassa paneudutaan esimerkiksi rakon ja suolen pidätyskyvyn ongelmiin sekä ummetuksen ja pitkäaikaisen kivun hoitoon. Uroterapiaa voidaan tarvita myös mm. synnytyksen ja syöpähoitojen jälkeen. Uroterapiassa hoidetaan kaiken ikäisiä asiakkaita 

Tilannekartoituksesta harjoituksiin

Uroterapeutin vastaanotolla kartoitetaan aluksi asiakkaan tilanne huolellisesti keskustelun avulla. Tukena voidaan käyttää täydentäviä lomakkeita, joilla selvitetään, miten oireet vaikuttavat asiakkaan arkielämään.  

Vastaanotoilla opetellaan tunnistamaan lantionpohjanlihakset. Harjoittelu sisältää rentoutusharjoituksia esimerkiksi hengityksen avulla sekä lantionpohjalihasten harjoitteita. Harjoitteluun sisältyy usein myös muiden lihasten ja kudosten huomioiminen (manuaaliset käsittelyt, venyttelyt, vahvistaminen). 

Lantionpohjan toimintaa voidaan myös mitata ns. biopalautteella vagina- tai anaalielektrodia käyttäen. Sen avulla nähdään numeerisesti, kuinka lantionpohjan lihakset toimivat. Mittaus on usein suurena apuna esimerkiksi rentoutumisen tunnistamisessa, sen avulla voidaan myös harjoitella tarkoituksenmukaista lantionpohjan aktiivisuutta esimerkiksi kävellessä tai nostotilanteessa. 

Ortonissa uroterapiaa on saatavilla Ortonin Ruskeasuon päätoimipisteessä sekä Meilahden tornisairaalassa ja Jorvin sairaalassa. 

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi puh. 09 47482704
Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705
Nettiajanvaraus tästä

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.