Rehabilitering efter operation

Rehabilitering efter operation är en viktig del av den kirurgiska behandlingen. Målinriktad rehabilitering som påbörjas i tid främjar återställandet av funktionsförmågan. Ortons erfarna fysioterapeuter och opererande läkare samarbetar för att stödja din rehabilitering. 

Vi upprättar en individuell och trygg rehabiliteringsplan för varje kund. Ditt rehabiliteringsprogram kan omfatta utöver övningar som görs hemma, exempelvis manuell terapi, behandling av ärrvävnad och vägledning av den eller lymfaterapi för att lindra svullnad och främja återhämtning.

Poolterapi är möjligt antingen med individuell handledning i terapipoolen och om du vill kan du fortsätta att träna även i vår stora bassäng på egen hand eller i en vattengymnastikgrupp. Du är också välkommen att träna i vårt gym först under ledning av en fysioterapeut och senare på egen hand.

Kärnan i rehabiliteringen är den egna aktiviteten. Korrekt fokuserade övningar hemma är av största vikt för att uppnå ett bra resultat av operationen.

Hur söker man sig till fysioterapi?

Du kan komma på fysio­terapi antingen med eller utan läkar­remiss. Man kan söka sig till fysio­terapi antingen genom att betala själv eller med en betal­ningsför­bin­delse.

Fråga om våra tjänster eller boka tid på Ortons kundservice per telefon (må-to 7.45-18, fre 7.45-16), +358 9 4748 2705 eller boka tid via webbtids­bok­ningen.

Vår kontak­tin­for­mation får du här.