Patientfeedback

Våra kunder skickar feedback på eget initiativ.

Här är några utdrag som beskriver vad vi har lyckats med:

Operativ behandling av diskbråck, 40-årig kvinna

År 2012 var jag med om en bilolycka som gjorde att jag fick diskbråck i nacken.
Diskbråcket orsakade kraftig huvudvärk och illamående och jag tappade funktionen i vänster hand. Även om det påverkade mitt liv väldigt negativt var det dessvärre inte tillräckligt för att berättiga mig till akut vård inom den offentliga sjukvården, utan jag hade fått vänta till efter sommaren. När jag funderade på vilka alternativ jag hade fick jag veta att HYKSin precis hade påbörjat sin verksamhet, så jag kontaktade deras kundtjänst.

Vi gick snabbt igenom mitt ärende och jag besökte den opererande läkarens mottagning. Till min glädje fick jag tid för operation på Tölö sjukhus en lördag före sommaren. Före operationen fick jag även träffa anestesiläkaren och sköterskan och vi gick igenom allt kring operationen i detalj. Jag fick även tydliga skriftliga instruktioner om hur jag skulle förbereda mig inför operationen och vad jag kunde förvänta mig efteråt. Själva operationen var på min 40-årsdag, samma dag som prinsessan Madeleine gifte sig. Operationen gick som förväntat, dvs. bra, och allt omkring gick precis som det skulle. Jag kände hela tiden att jag var i bra händer och att jag var trygg. Dagen efter operationen, alltså på söndagen, undersöktes jag av den opererande läkaren och fick åka hem. Det enda problemet efter operationen var att jag knappt kunde prata på en månad eller så. Det berodde på att de gått in framifrån för att komma åt diskbråcket och att instrumenten irriterade mina talorgan. Det visste jag däremot om redan innan.

Jag var nöjd med att jag sökt vård, jag fick hjälp med mina besvär, smärtorna och värken blev kvar på operationsbordet och jag kunde återhämta mig snabbare. Jag upplevde att jag behandlades som en kunglighet. Tack till vårdteamet och till HYKSins kundtjänst för vänlig och professionell service.

Kia 40, tandskötare, Helsingfors

Kärlkirurgisk operation av förträngning i ljumsken

”Jag lade märke till problemet när jag började få ont i min högra fot och det blev svårare att gå. Jag fick även svårare att röra på mig på grund av smärtan. När jag inte längre kunde trycka på gasen i golfbilen var jag beredd att söka vård. Jag ville vara säker på att komma till de allra bästa inom området, sådana som fixar sådant här problem dagligen, så jag sökte vård via HYKSin. Läkaren konstaterade en 80 % förträngning i ett kärl i ljumsken, vilket berodde på förkalkning i blodkärlen. Jag var tvungen att fixa problemet, annars riskerade jag att mista benet. Jag fick en operationstid några veckor senare.

HYKSins service och hela vårdupplevelsen var otroligt positiv. Operationen var även en nödvändig väckarklocka för mig och fick mig att ändra mina vanor. Först slutade jag röka. Det känns bra att kunna andas ordentligt igen. Jag har även gått ner 8 kilo i vikt eftersom jag kan röra på mig igen.”

Matti 74, pensionär, Sjundeå

Annan feedback

”Minna Kylmälä var otroligt saklig och kunnig”
Michael, Finland

”HYKSin erbjuder vård baserad på kunskaper i världsklass. Och priset är inte heller orimligt.”
Arto, F

”Jag kände mig hörd och Riitta Lassila var den specialist som hörde mitt rop på hjälp och hjälpte mig.”
Leena, F

”Läkarna får andra arvoden än i HNS, men har gott om tid och erbjuder fantastisk vård. Jag är mycket nöjd.”
Jussi, F