Avslappningsträning

Avslappningsträning innebär observation av spänningstillstånd i kropp och sinne. Man lär sig att identifiera spänningstillstånd i kroppen eller i situationer som orsakar spänning. En del av avslappningsträningen är träning av andning och djupandning för att aktivera vagusnerven.

Alla drar nytta av avslappningsträning. Den rekommenderas särskilt

  • som stödjande behandling av långvarig och kronisk smärta
  • för behandling av stresstillstånd
  • mot sömnproblem
  • för behandling av muskelspänningar
  • för behandling av spänningstillstånd.


Hur söker man sig till avslappningsträning? 

På Orton kan man få avslappningsträning med individuell handledning eller i grupp. I individuell handledning finns det möjlighet att ta hänsyn till individuella behov, t.ex. angående andning. Vid tillämpad avslappning ges handledning i grupp och fördelen är då gruppens kamratstöd.

Boka tid till fysioterapeut eller ergoterapeut. Om du är intresserad av den tillämpade avslappningsgruppen, kontakta fysioterapeut Jutta Alen. (jutta.alen@orton.fi)

Du kan komma på fysio­terapi antingen med eller utan läkar­remiss. Man kan söka sig till fysio­terapi antingen genom att betala själv eller med en betal­ningsför­bin­delse.

Fråga om våra tjänster eller boka tid på Ortons kundservice per telefon (må-to 7.45-18, fre 7.45-16), +358 9 4748 2705 eller boka tid via webbtidsbokningen.

Vår kontak­tin­for­mation får du här.