Käden hermopinteet

Kun hermo on puristuksessa jossain kulkureittinsä varrella, puhutaan hermopinteestä. Hermopinne on yleinen yläraajan ongelma. Tavallisimmat hermopinteet ovat keskihermon pinne ranteessa (Syndroma canalis carpi) ja kyynärhermon pinne (Syndroma sulcus ulnaris) kyynärniveltasolla.

Tyypilliset ja yleensä ensimmäiset oireet ovat sormien puutuminen. Tilanteen pahentuessa kädessä tuntuu heikkoutta, kömpelyyttä ja kättä särkee. ENMG-tutkimuksella voidaan varmistaa mahdollinen hermopinne. Samalla arvioidaan sen vakavuusaste ja leikkaushoidon tarve. Jos kipulääkkeet, rasituksen vähentäminen ja lastoitus eivät auta, kannattaa harkita hermon vapautusleikkausta. Näin vältytään pysyviltä hermovaurioilta.

Hermopinteen vapautusleikkaus

Hermopinteen vapautusleikkaus tehdään päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa. Toipuminen leikkauksesta kestää muutamia viikkoja, käden rasitusta on syytä välttää noin 4 viikkoa. Sairausloman tarve on työtehtävästä riippuen noin 2-6 viikkoa.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.