Kätilöpolin vyöhyketerapia eli refleksologia

Vyöhyketerapia eli refleksologia perustuu kehossa kauttaaltaan sijaitsevien heijastepisteiden kautta hoitamiseen. Vyöhyketerapia on lääketiedettä täydentävä hoito, jolla pyritään auttamaan kehoa parantamaan itse itsensä. Sen avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja kartoittaa sekä hoitaa kehon erilaisia häiriötiloja sekä sairauksia.

Vyöhyketerapiassa hoito kohdistetaan koko kehoon. Pohjimmiltaan ajatuksena on koko kehon heijastuminen jollekin tietylle kehon alueelle, kuten jalkaan tai korviin. Vyöhyketerapian avulla poistetaan ja puretaan jännityksiä hieromalla ja sen avulla vaikutetaan koko kehoon. Jalkapohjissa sijaitsevia heijastepisteitä painetaan joko sormin tai vyöhykepuikon avulla. Hoidossa voidaan käyttää öljyä apuna. Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron ja aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu -ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen. Hoito sopii kaikenikäisille.

Vyöhyketerapiaan voidaan yhdistää myös Gua Sha –hoito, joka pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Se vilkastuttaa hoidettavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hoito tehdään puusta, muovista tai kivestä muotoillulla Gua Sha – kammalla. Hoito vaatii öljyn käyttöä. Koko kehoa voidaan käsitellä, tai voidaan kohdentaa hoito johonkin tiettyyn alueeseen.

Hoidosta voi saada apua esimerkiksi

  • Migreeniin
  • Vatsan ongelmiin
  • Unettomuuteen
  • Refluksiin
  • Stressiin
  • Raskausajan kipuihin, tarjontavirheisiin, vauvan laskeutumista helpottamaan
  • Synnytykseen valmistautumiseen
  • Maidonnousuun
  • Vauvan vatsavaivoihin

TtT ja lehtori Leena Hannula on tutkinut vyöhyketerapian vaikutusta vauvan koliikin hoidossa. Tutkimus toteutettiin Lohjalla. Lue tutkimuksesta

Vasta-aiheet

Vyöhyketerapiaa ei suositella raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Vyöhyketerapiahoidon vasta-aiheita ovat lääkärin toteama ennenaikaisen synnytyksen riski sekä aikaisempi ennenaikainen synnytys. Poikkeamat raskauden kulussa saattavat vaikuttaa hoitoon, tätä on syytä arvioida etukäteen, joten voit pyytää välittämään viestin tai yhteydenottopyynnön Anne Jerrman-Ojalalle ajanvarauksen kautta. Hoitoon tulee tulla vain terveenä, kuume ja infektiot ovat vasta-aihe hoidoille.

Gua Sha –hoidon vasta-aihe on verenvuototauti sekä verenohennuslääkitys. Kuume ja infektio on myös syytä sairastaa ensin ja tulla terveenä hoitoon.

Vastaanottoajat ja varaukset

Ensikäynnin pituus on 75 min, jatkoajat 60 min.

Varaa aika puhelimitse ajanvarauksesta 09 4748 2705.

Hinnat

Katso hintatiedot hinnastostamme.

Kela-korvaus

Nämä palvelut eivät ole Kela-korvattavia.