Kaulakystaleikkaus

Taustaa

Kaulakyhmyjen kirjo on erittäin laaja, ja suurin osa kyhmyistä on hyvänlaatuisia. Koska muutos voi kuitenkin olla myös pahanlaatuisen taudin ensioire, kaikki aikuisten kaulakyhmyt tulisi tutkia viivytyksettä.

Kaulakystat ovat kaulan alueella esiintyviä kehityksellisiä kudosmuutoksia, jotka aiheuttavat kyhmyn kaulalle keskiviivaan tai sivulle. Tulehtuessaan ne saattavat vaatia jopa suonensisäisen antibioottihoidon sairaalassa. Tämän vuoksi kaulakystat kannattaa poistaa kirurgisesti ennen kuin em. tulehduksellisia ongelmia ilmaantuu.

Leikkaushoidon tavoitteena on poistaa kysta kokonaisuudessaan. Leikkauspäätös tehdään potilaskohtaisesti ja siihen vaikuttavat potilaan ikä ja muu terveydentila, kystan koko ja sijainti sekä monet muut tekijät. Leikkauksen mahdollisia komplikaatioita ovat leikkaushaavan tulehdus, verenvuoto ja mahdollinen uusiutuva kysta.

Toimenpiteen kesto

Kaulakystaleikkauksen kesto on tavanomaisesti 1-2 tuntia. Leikkaussuunnitelmassa määritellään leikkauksen vaiheet, ja tällöin voidaan antaa myös arvio myös leikkauksen kestosta.

Toipumisaika

Tärkein toipumiseen vaikuttava tekijä on kystan koko ja sijainti sekä potilaan ikä ja muu terveydentila, mutta toipuminen tapahtuu yksilöllisesti ja kestää tyypillisesti 2-3 viikkoa. Tarvittava sairaalajakso kestää yleensä yhden vuorokauden.

Hinta

Katso tarkemmat hinta­tiedot hinnastosta.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoito­tie­dus­telut ja -varaukset: toimen­pi­de­tiimi puh. 09 47482704
Vastaan­ot­tojen ajanvaraus ja asiakas­palvelu puh. 09 4748 2705
Nettia­jan­varaus tästä

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.