Allasterapia

Allasterapia sopii lähes kaikille, sillä siinä yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Vedessä voit harjoitella ja parantaa toimintakykyäsi turvallisesti esimerkiksi kuntoutuessasi leikkauksesta tai vammasta, tai jos sinulla on tasapainovaikeuksia.  

Allasterapiasta on sinulle apua, jos sinulla on  

  • selkä– tai nivelkipua 
  • tasapainohäiriöitä tai huimausta 
  • liikkumista rajoittava vamma tai sairaus 
  • ylipainoa tai liikkuminen kuivalla maalla tuntuu raskaalta.  

Vesi tukee niveliä ja
keventää kuormitusta 

Vesi tukee niveliä ja keventää niiden kuormitusta. Se helpottaa tasapainon hallintaa ja vähentää turvotusta hydrostaattisen paineen ansiosta. Esimerkiksi vamman tai leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa allasterapia mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan voimaharjoittelun. 

Haluaisitko kehittää kuntoasi tehokkaalla vesijuoksulla tai harjoitella rauhallisemmin erilaisia vesiliikuntavälineitä hyödyntäen? Toteuttaa unelmasi ja oppia uimaan sujuvalla, niskalle ja selälle turvallisella uintitekniikalla?

Ortonin asiantuntevat fysioterapeutit voivat olla apunasi – halutessasi myös mukana altaassa varmistamassa turvallisuutesi. Jos käytät pyörätuolia, allasosastoillamme on käytössä myös allashissit altaaseen pääsyn helpottamiseksi. 

Allasterapiaa yksin
tai ryhmässä

Ortonissa voi käydä allasterapiassa yhdessä fysioterapeuttisi kanssa tai osallistua ryhmämuotoiseen allasharjoitteluun, esimerkiksi ohjattuun vesivoimisteluun. Ortonin allasosastolla voit myös harrastaa uintia omatoimisesti valvotuilla vuoroilla. 

Uima-altaan ja terapia-altaan veden lämpötila on +32 astetta. Terapia-allas soveltuu ohjattuun yksilöharjoitteluun ja vesirentoutukseen

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.