Kätilöpolin akupunktio

Akupunktio on perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, jonka päämäärä on kiinalaisen lääketieteen mukaan saavuttaa elimistön tasapaino. Akupunktiossa hoidettavaa käsitellään pienillä ohuilla neuloilla tarkoin määritetyistä pisteistä eri puolilla kehoa. Kivun hoidosta akupunktion avulla on tehty tutkimuksia.

Akupunktiohoitoa Kätilöpolilla

Akupunktiosta voi saada apua esimerkiksi

  • synnytyksen käynnistymiseen ja edistämiseen
  • perätilan kääntymiseen
  • maidon nousuun synnytyksen jälkeen
  • vuotohäiriöihin
  • lapsettomuuteen
  • erilaisiin kiputiloihin ja jännityksiin
  • vaihdevuosivaivoihin

Hoito tapahtuu pienien steriileiden neulojen avulla, joita pistetään eri puolille kehoa tarpeen mukaan. Pistäminen voi hieman nipistää. Ennen hoitoa suositellaan välttämään kahvia 2 tunnin ajan. Lisäksi pistokohdat saattavat hieman vuotaa verta hoidon jälkeen, joten vaaleita vaatteita ei välttämättä kannata pukea sinä päivänä päälle.

Hoidon jälkeen voi väsyttää ja olla rento olo. Ajokyky voi olla heikentynyt akupunktiohoidon jälkeen, joten suosittelemme muita kulkuvälineitä tai saattajaa. Hoitopäivänä kannattaa juoda vettä runsaasti sekä välttää saunaa ja alkoholin käyttöä.

Akupunktioon voidaan yhdistää myös Gua Sha –hoito, joka pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Se vilkastuttaa hoidettavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hoito tehdään puusta, muovista tai kivestä muotoillulla Gua Sha – kammalla. Hoito vaatii öljyn käyttöä. Koko kehoa voidaan käsitellä, tai voidaan kohdentaa hoito johonkin tiettyyn alueeseen.

Hoidon vasta-aiheet

Vasta-aiheita akupunktiohoidolle ovat hemofilia (verenvuototauti), kohonnut riski ennenaikaiseen synnytykseen (lääkärin toteama riski tässä raskaudessa tai aiempi ennenaikainen synnytys) sekä hepariinilääkitys eli veren hyytymistä estävä lääkehoito. Hoito on turvallista loppuraskaudessa, rv 35 alkaen, kun ennenaikaisuuden riski on poistunut. Akupunktio alentaa usein hieman verenpainetta. Henkilö, jolla on alhainen verenpaine, saattaa kokea huimaavaa tunnetta hoidon jälkeen. Synnytyksen käynnistyshoitoja teen rv 37 alkaen.

Gua Sha –hoidon vasta-aihe on verenvuototauti sekä verenohennuslääkitys. Kuume ja infektio on myös syytä sairastaa ensin ja tulla terveenä hoitoon.

Vastaanottoajat ja varaukset

Ensikäynnin pituus on 60 min, jatkoajat 45 min.

Varaa aika puhelimitse ajanvarauksesta 09 4748 2705.

Hinnat

Katso hintatiedot hinnastostamme.

Kela-korvaus

Nämä palvelut eivät ole Kela-korvattavia.