Astma

Jos lapselle ilmaantuu hengitysvaikeuksia, pitkittynyttä yskää tai erilaisia rasitusoireita ja haluat selvyyden mikä oireilua aiheuttaa, kannattaa hakeutua vastaanotollemme.

Astma on tulehduksellinen keuhkoputkien limakalvon sairaus, joka aiheuttaa keuhkoputkien ahtautumista. Astman tyypillisiä oireita ovat hengitysvaikeudet, pitkittynyt yskä ja rasitusoireet. Oireet voivat alkaa missä iässä tahansa, ne voivat ilmetä kausittain tai jäädä pysyviksi.

Astmadiagnoosi ja tutkimukset

Professori Mika Mäkelä tutkii ja hoitaa lasten astmaa ja allergiaa
Lasten allergologi, professori Mika Mäkelä on lasten astman ja allergioiden kokenut asiantuntija ja hoidon kehittäjä.

Astmadiagnoosi perustuu oiretietoihin sekä keuhkojen toiminnan mittauksiin. Käytössämme on laaja valikoima erilaisia tutkimuksia, joista potilaalle valitaan aina hänelle sopivimmat, oireiden syyt selvittävät tutkimukset.

Astmaan liittyviä tutkimuksia ovat mm. erilaiset keuhkojen toimintakokeet, rasituskokeet ja hengityskaasujen mittaukset. Tutkimusyksikössämme on hyvät valmiudet tutkia mm. liikuntaan liittyviä astmaoireita ja muita hengityshäiriöitä, sekä tehdä mittauksia myös aivan pienille lapsille imeväisiästä lähtien.

Pienten lasten tutkimisessa käytämme erikoismenetelmiä, jotka eivät ole lapselle liian vaikeita. Lapsipotilaiden tutkimiseen erikoistunut henkilökuntamme tekee tutkimustilanteesta lapselle mahdollisimman miellyttävän.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi puh. 09 47482704
Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705
Nettiajanvaraus tästä

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.