Syöpätaudit

Tervetuloa hyvään hoitoon!

Tarjoamme korkealaatuista ja turvallista hoitoa syöpään. Meillä sinua hoitavat HUSin kokeneet eri erikoisalojen ammattilaiset.

Asiakaspalvelumme auttaa ohjaamaan sinut tai läheisesi oikealle asiantuntijalle, olipa kyseessä sitten epäily syövästä tai diagnosoitu syöpä. Syövän hoito suunnitellaan ja annetaan usean eri erikoisalan lääkärin ja hoidon ammattilaisen yhteistyönä.

 

Leikkaus on syövän yleisin hoitomuoto. Syöpäleikkauksia tehdään HUSin kirurgisten erikoisalojen yksiköissä. Syövän muut yleisimmät hoidot on puolestaan keskitetty HUSin Syöpäkeskukseen. Se on Suomen suurin ja monipuolisin syövän hoidon osaamiskeskus, jonka asiantuntemus ja hoitotulokset ovat kansainvälisestikin arvioituna huippuluokkaa. Syöpäkeskus sai v. 2014 ensimmäisenä pohjoismaisena syöpäkeskuksena eurooppalaisen syöpäorganisaation OECI:n korkeimman statuksen “Comprehensive Cancer Centre” osoituksena hoidon erityisen korkeasta laadusta.

Ortonin syövän hoidon palvelut

  • kokeneiden erikoislääkäreiden vastaanotot
  • syövän tutkimus- ja diagnosointipalvelut
  • leikkaushoito tietyissä syövissä
  • sädehoidot, myös HDR-brakyterapia eturauhassyöpään

Syöpälääkäreiden vastaanottopalvelut

Syöpälääkärin vastaanotolle voit hakeutua, jos sinulla on syöpäepäily tai diagnosoitu syöpä, jonka hoidosta haluat keskustella.  Kauttamme voit hakea myös toisen lääkärin arvion (second opinion) hoidostasi.

Syöpälääkärimme vastaavat kysymyksiin ja konsultaatioihin nopeasti ja ohjaavat potilaan tiedot tarvittaessa moniammatillisen asiantuntijaryhmän käsiteltäväksi parhaimman mahdollisen hoitopäätöksen muodostamiseksi.

Tuotamme vastaanottoja yli 16-vuotiaille potilaille. Erityisasiantuntemuksemme ansiosta voimme tarjota useimpien kasvainsairauksien asiantuntemusta.

Ensivastaanoton kesto on 60 minuuttia. Tilanteeseen huolellinen perehtyminen sekä yksilöllisen hoitosuunnitelman laatiminen vie aikaa, jonka vuoksi ensikäynnistä laskutetaan 90 minuutin vastaanottokäynnin mukaan. Suosittelemme ensimmäisen käynnin varaamista puhelimitse Toimenpidetiimiltä (ks. yhteystiedot alla), joka auttaa löytämään sopivimman asiantuntijan.

Kirurgiset toimenpiteet

Leikkaus on syövän yleisin hoitomuoto. Sillä pyritään syöpäkasvaimen poistamiseen. Tarjoamme syövän kirurgista hoitoa mm.

  • kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassyöpään
  • eturauhassyöpään
  • sylkirauhassyöpään
  • kaulan imusolmukesyöpään
  • munuais- ja lisämunuaissyöpään
  • pahanlaatuisiin aivokasvaimiin.

Sädehoidot

Sädehoito on kirurgian ohella toinen paikallinen syövän hoitomuoto. Yksilöllinen hoitosuunnitelma laaditaan hoitoprosessin alussa, jolloin myös hoidon ennusteeseen voidaan ottaa kantaa.

Tarjoamme sädehoitoa mm.

• rintasyöpään
• keuhkosyöpään
• eturauhassyöpään, myös HDR-brakyterapiahoitoa
• pahanlaatuisiin aivokasvaimiin
• palliatiivisena eli oireita lievittävänä hoitona

Tutkimuspotilaaksi

HUSin Syöpäkeskuksessa tehdään myös tutkimusta syövän hoidon edistämiseksi ja lääkkeiden kehittämiseksi.

Tutkimusyksikössä tutkitaan uusia syöpähoitoja, jotka eivät vielä ole yleisesti saatavilla. Tavoitteena on tarjota yhä useammalle potilaalle mahdollisuus saada ensimmäisten joukossa uusia, aiempaa tehokkaampia ja turvallisempia tutkimushoitoja. Tutkimuspotilaalta edellytetään, että hän täyttää tutkimuksen soveltuvuusvaatimukset sekä lääkärin lähetettä.

Ortonin puitteissa vastaanottoa pitävät HUSin asiantuntijat tuntevat meneillään olevat tutkimushankkeet ja osaavat ohjata potilaan niihin tarvittaessa.

Vastaanotolle, tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Syöpätautien vastaanottojen ajanvaraukset, hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi: 09 47482704 (ma-pe 9-15). Syöpätauteihin liittyvät ensikäynnit pyydämme varaamaan puhelimitse. Jatkokäynnit voi varata myös nettiajanvarauksen kautta tästä.

Mikäli sinulla on aikai­sempia tutki­mus­tu­loksia, niin pyydämme lähet­tämään ne ennen ensim­mäistä vastaan­ottoa turva­pos­tilla tai postitse.

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.