Käsikirurgia

Käden hienorakenteisen anatomian ja toiminnan takia käden alueen vaivat, vammat, niiden mahdolliset leikkaukset ja kuntoutus vaativat erityisosaamista. Ortonissa käden alueen ongelmia tutkivat ja hoitavat kokeneet käsikirurgit, käden ongelmiin perehtyneet fysioterapeutit ja toimintaterapeutit. 

Kun saavut Ortoniin käsikirurgin vastaanotolle, sinulle laaditaan hoitosuunnitelma. Se sisältää tarvittavat kuvantamiset, muut tutkimukset, mahdolliset terapiat, tuet ja lääkitykset. Tarpeen mukaan suunnitelmaan sisällytetään leikkaushoitoa ja sen jälkeistä kuntoutusta. Saat poliklinikan kautta tarvittavat lausunnot esim. vakuutusyhtiöille. 

Leikkaushoito 

Osa käden alueen ongelmista saattaa vaatia leikkaushoitoa. Suurin osa käden alueen leikkauksista voidaan tehdä päiväkirurgiassa. Vuodeosasto mahdollistaa myös isompien toimenpiteiden ja kuntoutusjaksojen toteuttamisen. 

Ortonissa käsikirurgit ja käsiterapeutit, poliklinikka sekä leikkaus- ja vuodeosasto ovat saman katon alla ja toimivat läheisessä yhteistyössä. Yhteistyö mahdollistaa sujuvan ja laadukkaan hoidon alusta loppuun.  

Kuntoutus 

Ortonin fysioterapeutit ja toimintaterapeutit ovat erikoistuneet käden alueen kuntoutukseen. Kuntoutus voi alkaa joko leikkauksen jälkeen tai myös silloin, kun kätesi ei tarvitse leikkaushoitoa. Toimintaterapeutin ohjauksessa ehkäistään vaivan uusiutumista apuvälineillä ja kuormitusta keventävien tukien avulla. 

Ortonin yhteistyökumppanilta Soleukselta on saatavissa hyvä valikoima lastoja ja apuvälineitä. 

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi puh. 09 47482704
Vastaanottojen ajanvaraus ja asiakaspalvelu puh. 09 4748 2705
Nettiajanvaraus tästä

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.

Käden hermopinteet

Kun hermo on puristuksessa jossain kulkureittinsä varrella, puhutaan hermopinteestä. Hermopinne on yleinen yläraajan ongelma. Lue lisää