Ravitsemusneuvonta

Ravitsemus on oleellinen osa useiden sairauksien kuten keliakian, ruoka-aineallergioiden, diabeteksen ja verenpainetautien hoitoa. Ylipäänsä terveelliset elämäntavat, joihin ravitsemus oleellisesti kuuluu, luovat pohjaa paremmalle kyvylle parantua sairauksista ja leikkauksista.

Ravitsemusasiantuntija valmentajana

Ravitsemusasiantuntija keskittyy potilaiden yksilölliseen valmentamiseen ravitsemuksen alueella – sekä käytännön neuvonnan, ruokavalion, seurannan että henkisen tuen kautta.

Jos potilas on palaamassa työelämään, toipumassa leikkauksesta tai tekemässä elämäntapamuutosta, on asiantuntijan henkinen apu ja keskusteleva ote  tärkeää. Hoidossa pyritään löytämään potilaan arkeen sopivia ratkaisuja, joista muotoutuisi vähitellen elämäntapa.

Ravitsemus leikkauksen yhteydessä

Leikkausten jälkeen on oleellista turvata vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi riittävä proteiinin saanti, kuitenkaan kuormittamatta liiaksi munuaisia ja maksaa.

Tavoitteena on lihassoluvaurioiden korjaantuminen mahdollisimman hyvin. Yhdistettynä leikkauksen jälkeiseen passivoitumiseen kipu- ja särkylääkkeet voivat kovettaa vatsaa ja aiheuttaa lihomista, jolloin on erityisen tärkeää suunnitella ruokavalio ja -rytmi tarkasti.

Hoito suunnitellaan henkilökohtaisesti ravitsemusasiantuntijan ja lääkärin johdolla, jotta potilaan sairaudet ja lääkitykset voidaan huomioida. Tällöin on paremmat edellytykset saada aikaiseksi toimiva ja tehokas hoitokokonaisuus, jossa myös lääkkeiden vaikutukset aineenvaihduntaan ja suolistoon voidaan ottaa huomioon ravitsemussuunnittelussa.

Miten hakeutua ravitsemusneuvojalle?

Ortonin ravitsemusasiantuntijalle voit hakeutua lähetteellä tai ilman lähetettä.

Tiedustele palvelua tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.