Leikkauksen jälkeinen kuntoutus

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tärkeä osa leikkaushoitoa. Ajoissa aloitettu ja oikein kohdennettu kuntoutus edistää toimintakyvyn palautumista. Ortonin kokeneet fysioterapeutit ja leikkaavat lääkärit toimivat yhteistyössä kuntoutumisesi tukemiseksi. 

Laadimme jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen ja turvallisen kuntoutumissuunnitelman. Kuntoutusohjelmaasi saattaa sisältyä kotona tehtävien harjoitusten lisäksi esimerkiksi

  • manuaalista terapiaa
  • arpikudoksen hoitoa ja sen ohjausta tai
  • lymfaterapiaa turvotuksen lievittymiseksi ja toipumisen edistämiseksi.  

Fysioterapeutti voi ohjata harjoitteluasi yksilöllisesti myös esimerkiksi painokevennetyllä AlterGkävelylaitteella tai terapia-altaalla. Asiakkaamme ovat kokeneet nämä erittäin mieluisina ja tehokkaina harjoittelumuotoina.   

Allasterapia on mahdollista joko yksilöllisesti ohjattuna terapia-altaalla ja halutessasi voit jatkaa harjoittelua myös isolla uima-altaallamme omatoimisesti tai vesivoimisteluryhmässä. Olet tervetullut myös kuntosalillemme harjoittelemaan aluksi fysioterapeutin ohjaamana ja halutessasi myöhemmin omatoimisesti.  

Kuntoutumisen ydin on oma aktiivisuus. Oikein kohdennetut kotona tehtävät harjoitukset ovat ensisijaisen tärkeitä hyvän leikkaustuloksen saavuttamiseksi.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta.

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.