globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Allasterapia

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Jos kärsit selkä- tai nivelkivuista tai koet epävarmuutta tasapainon suhteen, Ortonin allasterapia auttaa sinua. Toimintakykysi paranee tehokkaasti ja turvallisesti, koska vesi tukee niveliä. Ortonin allasosastolla voit harrastaa uintia myös omatoimisesti tai osallistua ohjattuun vesivoimisteluun.

Jos haluat parantaa toimintakykyäsi tehokkaasti ja turvallisesti, on allasterapia sinulle sopiva liikuntamuoto. Saat allasterapiasta apua, jos kärsit selkä- tai nivelkivuista tai koet epävarmuutta tasapainon suhteen. Jos sinulla on liikkumista rajoittava vamma, sairaus tai muuten liikkuminen kuivalla maalla tuntuu raskaalta, allasterapia auttaa sinua.

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Koska vesi on noin 800 kertaa ilmaa tiheämpää, se tukee niveliä, antaa tukevuuden tunnetta liikkumiseen, helpottaa tasapainon hallitsemisessa ja keventää nivelten kuormitusta. Vesi vapauttaa liikkumaan kolmiulotteisesti vammasta tai liikuntarajoitteesta huolimatta. Jos olet esimerkiksi toipumassa vammasta tai leikkauksesta, allasterapia mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan voimaharjoittelun. Veden vastus hidastaa liikenopeutta ja antaa aikaa reagoida tasapainon muutoksiin. Lisäksi vesi helpottaa kipua, rentouttaa lihaksia, lisää kehotietoisuutta ja vähentää turvotusta hydrostaattisen paineen ansiosta.

Vedessä liikkuminen on 40 % tehokkaampaa maalla liikkumiseen verrattuna. Vedessä liikkuminen onnistuu huomattavasti kevyemmin ja vaivattomammin, koska veden noste kannattelee ihmistä. Veden noste mahdollistaa kävelemisen, juoksemisen ja hyppimisen myös niille, joille se ei kuivalla maalla ole mahdollista.

Haluaisitko kehittää kuntoasi tehokkaalla vesijuoksulla tai harjoitella rauhallisemmin erilaisia vesiliikuntavälineitä hyödyntäen? Toteuttaa unelmasi ja oppia uimaan sujuvalla, niskalle ja selälle turvallisella uintitekniikalla. Anna Ortonin asiantuntevien fysioterapeuttien olla apunasi. Halutessasi fysioterapeutti voi myös olla mukana altaassa varmistamassa turvallisuutesi sekä tarvittaessa auttaa peseytymisessä ja pukeutumisessa. Jos käytät pyörätuolia, allasosastoillamme on käytössä myös allashissit altaaseen pääsyn helpottamiseksi.

Ortonin allasosastolla voit harrastaa uintia omatoimisesti tai osallistua ohjattuun vesivoimisteluun. Katso aikataulut ja hinnat tästä.