globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Allasterapia

  Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Allasterapia sopii lähes kaikille. Se mahdollistaa turvallisen harjoittelun leikkauksen tai vamman jälkeisessä kuntoutuksessa tai jos sinulla on esim. tasapainovaikeuksia.

  Jos haluat parantaa toimintakykyäsi tehokkaasti ja turvallisesti, on allasterapia sinulle sopiva liikuntamuoto. Allasterapiasta on sinulle apua, jos sinulla on selkäkipua tai nivelkipua, tasapainohäiriöitä tai huimausta. Jos sinulla on liikkumista rajoittava vamma, sairaus, ylipainoa tai liikkuminen kuivalla maalla tuntuu raskaalta, allasterapia auttaa sinua.

  Vesi on noin 800 kertaa ilmaa tiheämpää, joten se tukee niveliä, antaa tukevuuden tunnetta liikkumiseen, helpottaa tasapainon hallitsemisessa, keventää nivelten kuormitusta ja vähentää turvotusta hydrostaattisen paineen ansiosta. Vesi vapauttaa liikkumaan kolmiulotteisesti vammasta tai liikuntarajoitteesta huolimatta. Esimerkiksi vamman tai leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa allasterapia mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan voimaharjoittelun.

  Haluaisitko kehittää kuntoasi tehokkaalla vesijuoksulla tai harjoitella rauhallisemmin erilaisia vesiliikuntavälineitä hyödyntäen? Toteuttaa unelmasi ja oppia uimaan sujuvalla, niskalle ja selälle turvallisella uintitekniikalla. Anna Ortonin asiantuntevien fysioterapeuttien olla apunasi. Halutessasi fysioterapeutti voi myös olla mukana altaassa varmistamassa turvallisuutesi sekä tarvittaessa auttaa peseytymisessä ja pukeutumisessa. Jos käytät pyörätuolia, allasosastoillamme on käytössä myös allashissit altaaseen pääsyn helpottamiseksi.

  Lämminvesialtaalla voi harjoitella myös hidastempoisemmalla rytmillä. Terapia-altaan lämmin vesi rentouttaa lihaksia ja auttaa kivun lievityksessä ja rentoutumisessa.

  Ortonin allasosastolla voit harrastaa uintia omatoimisesti tai osallistua ohjattuun vesivoimisteluun. Katso syksyn 2020 aikataulut ja hinnat tästä.

  Tutustu tyytyväisen allasryhmän PÄSPOn tarinaan

  Kaikki Ortonin palvelut