globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Polven nivelrikko

Kävellessä vaivaava polvikipu, polven turvotus ja rajoittuneet liikkeet ovat nivelrikon oireita. Ortonin ortopedeillä on vuosien kokemus ja laaja ammattitaito. Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus on tehty Ortonissa v. 1967.

Oireet

Polven nivelrikon (Arthrosis, Osteoarthrosis) oireita ovat kävellessä vaivaava polvikipu, polven turvotus ja rajoi­ttuneet liikkeet. Yleisin polven nivelrikko painottuu sisempään nivelpuoliskoon. Ensimmäiset oireet voivat tulla myös ulommasta nivelpuoliskosta tai polvilumpionivelestä. Rasituskivun lisäksi voi alkuvaiheessa rasituksen jälkeen tulla jomotusta ja/tai jatkuvampaa särkyä. Varsin pitkälle edenneestä polven nivelrikosta on mm. merkkinä, ettei polvea saa enää ojennettua suoraksi ja jalkojen asento muuttuu. Myös nk. länkisääret tai pihtipolvet voivat olla merkki pitkälle edenneestä polvien nivelrikosta.

Tekonivelleikkaus

Polven tekonivelleikkausta harkitaan silloin, kun hoidosta huolimatta polven kipu, virheasento ja/tai liikerajoitus haittaavat jokapäiväistä elämää ja yöunta. Leikkauksella pyritään liikkumisen helpottumiseen, kipujen vähenemiseen ja elämänlaadun parantumiseen. Leikkauksen tavoitteena on myös työ- ja toimintakyvyn palautuminen. Vaurioituneet nivelpinnat korvataan leikkauksessa tekonivelpinnoilla. Tekonivelpinnoissa reisiosa on valmistettu kromikoboltista, sääriosa titaanista ja sääriosan liukupinta polyeteenimuovista. Eri osat kiinnitetään paikoilleen luusementillä. Tekonivel valitaan aina yksilöllisesti. Tekonivelen valintaan vaikuttavat nivelen muutokset ja anato­miset tekijät. Jos nivelrikko on vaurioittanut vain osaa polvinivelestä, voidaan käyttää polven osatekoniveltä. Osatekoniveltä käytettäessä sisemmän nivelpuoliskon pinnoittava puolitekonivel on tavallisin. Tekonivelet voidaan tarvittaessa asettaa molempiin polviin saman leikkauksen aikana.

Aiheeseen liittyvää tietoa
Tekonivel tuo liikkeen takaisin

Apu Terveyden artikkeli Ortonin tekonivelosaamisesta.

Kaikki Ortonin palvelut