Jyri Lepistö

LT
Ortopedian, traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri

Kielitaito:

suomi, ruotsi, englanti

Toimipaikka:

Orton, Tenholantie 10, 00280 Helsinki, Finland

Tervetuloa vastaanotolleni

Erityisosaamiseni

Tekonivelkirurgia ja alaraajojen muut ortopediset leikkaukset.

Koulutus ja työpaikat

Sosiaali- ja terveysjohtamisen eMBA 2012
Tekonivelkirurgian asiantuntijalääkäri 2006
Lääketieteen tohtori 1996
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri 1995
Kirurgian erikoislääkäri 1993
Lääketieteen lisensiaatti 1986

Valmistuin lääkäriksi v. 1986 Turun Yliopistosta.
Jatkoin opintojani Turun Yliopistossa erikoistuen kirurgiaan ja heti sen jälkeen Helsingin
Yliopistossa ortopediaan ja traumatologiaan vuosina 1988 – 1996.

Väitöskirjatyössäni (1996) olen tutkinut haavan paranemista kokeellisella mallilla Turun Yliopiston biokemian laitoksella professori Juha Niinikosken tutkijaryhmässä ja perehtynyt erityisesti kasvutekijöiden vaikutuksiin haavakudoksessa. Myöhemmän vaiheen tutkimukseni ovat liittyneet mm. lonkan rakennevirheen korjaustekniikkaan reaaliaikaisella tietokoneohjauksella, joihin liittyen olen työskennellyt myös apulaisprofessorina USAssa Johns Hopkinsin yliopistossa.

Erikoislääkärinä Ortonissa ja silloisessa Invalidisäätiön sairaalassa työskentelin vuosina 1993 – 2004, joista viimeiset viisi vuotta toimin tekonivelyksikön ylilääkärin virassa. Kyseinen yksikkö vastasi Ortonin tekonivelkirurgian kehittämisestä ja huolehti vaativista alaraajojen ortopedisista leikkauksista.

Vuosina 2004 – 2008 olin apulaisylilääkärin virassa tekonivelsairaala Coxassa Tampereella, jossa
leikkausten tekemisen lisäksi kehitettiin leikkausprosessia kokonaisuutena. Olen myös toiminut liiketoimintajohtajana Pihlajalinna konsernissa sen voimakkaan kasvun alkuaikoina vuosina 2008 – 2011. Vastuualueenani oli sairaalatoiminta.

Vuodesta 2011 eteenpäin olen toiminut yksityislääkärinä ja tehnyt erityisesti alaraajojen ortopedisia leikkauksia (tekonivelet, nivelten tähystysleikkaukset ja nilkan / jalkaterän toimenpiteet) Tampereella, Seinäjoella ja Helsingissä, mm. Ortonissa. Leikkaustoiminnan monipuolisuus viimeisen 10 vuoden aikana on tarjonnut erinomaisen keinon osaamiseni kehittämiseen.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksenkohteet

Leikkaustoiminnan lisäksi kiinnostukseni on suuntautunut kokonaisvaltaisen kuvan saamiseen ortopedisen sairauden kehittymisessä. Olen viime vuosina perehtynyt mm. nivelrikon biokemiallisiin taustoihin ja niiden yhteyteen muihin kroonisiin sairauksiin. Kokonaisuuden hahmottaminen ja potilaan oireiden historian tunteminen parantaa oleellisesti ymmärrystä siitä, mikä hoito ja leikkausmenetelmä kulloinkin tulisi valita yhteisymmärryksessä potilaan kanssa.

Kiinnostustani ortopediaan ja sen kehittymiseen ylläpidän vuorovaikutuksessa erilaisiin tietokantoihin, kollegoihin, tuotespesialistien työpajoihin ja alan muihin osaajiin (esim. fysioterapeutit). Osallistun myös kansainvälisiin (AAOS) ja kotimaisiin ortopedisiin vuosikokouksiin.

Harrastukset

Vapaa-ajalla rentoudun liikunnan ja hyvän ruuan parissa. Liikun mielelläni luonnossa esim. sienestän, aina kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Ulkona liikkumista lisää myös golfin harrastaminen yhdessä vaimoni Mervin kanssa. Ruuanlaitto on myös tärkeää yhdessä tekemistä ja erinomaisesti meille sopiva vapaa-ajanviettomuoto.

Hinnat

20 min 148 €

30 min 161 €

45 min 241 €

60 min 321 €

90 min 482 €

Kela-korvaus

Nämä palvelut ovat Kela-korvattavia.