Seksuaalineuvonta ja -terapia

Monet sairaudet ja pitkäaikainen kipu vaikuttavat negatiivisesti ihmisen seksuaaliterveyteen, ja siihen liittyviä haasteita voi olla kaikenikäisillä.  

Seksuaalineuvonnassa ja –terapiassa lähtökohtana on ihmisen kokonaisvaltainen huomioiminen ja sen ymmärtäminen, että seksuaalisuus on yksi elämän tärkeä osa-alue. 

Seksuaaliterveyden ongelmia voi ilmetä esimerkiksi seksuaalisessa halussa tai kiihottumisessa, erektion tai orgasmin saavuttamisessa. Vaikeuksia voi olla myös sopivien yhdyntäasentojen löytymisessä tai  itsetyydytyksessäKeskustelun aiheena voi olla myös sukupuolisuuteen liittyvät kysymykset. 

Seksuaalineuvonnassa annetaan edellä mainittuihin asioihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Jos ilmenee tarvetta käsitellä näitä asioita syvällisemmin, voidaan sopia useampi tapaaminen. 

Seksuaalineuvonta ja seksuaaliterapia voivat olla joko yksilöohjausta tai parineuvontaa. Ortonissa seksuaalineuvontaa ja –terapiaa tarjoaa näihin aiheisiin ja uroterapiaan erikoiskouluttautunut fysioterapeutti. Tiedustelut: Kristina Sarkkinen, 040 639 6238, kristina.sarkkinen@orton.fi. 

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.