globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Selän terveydeksi

  Selkäkivuilla tarkoitetaan yleensä paikallista alaselän kipua, alaraajaan säteilevää kipua tai selän ryhtivirheestä johtuvaa kipua. Jos selkäsärkysi on jatkuvaa, särky säteilee raajoihin tai herättää öisin, tule tarkistamaan selkäkivun syy Ortoniin.

  ”FinTerveys 2017 tutkimuksen mukaan kuluneen kuukauden aikana 44 % miehistä ja 48 % naisista ilmoitti kärsineensä selkäkivuista”. Selkäkivuilla tarkoitetaan yleensä alaselän kipua, joka voi olla paikallista selkäkipua, alaraajaan säteilevää kipua tai selän ryhtivirheestäjohtuvaa kipua. Onnettomuuksien ja vammojen tai osteoporoosin seurauksena selkärankaan voi tulla murtuma. Selkäkivun hoidon yhteydessä on tärkeää erottaa kivun kestoaika. Lyhytkestoinen kipu kestää korkeintaan muutamia viikkoja. Pitkäkestoinen kipu on kestänyt vähintään kolme kuukautta. Jaksottaisessa,toistuvassa selkäkivussa kipujaksot kestävät muutamasta päivästä viikkoon mittaisia. Kipujaksojen väliaikoina selkä on lähes tai kokonaan oireeton.

  Paikallinen selkäkipu

  Paikallisessa selkäkivussa kipu ei säteile jalkoihin. Ortonissa kivun syyn selvittämiseen käytetään monen ammattilaisen apua. Paikallisen selkäkivun hoitoon sisältyy esimerkiksi lääkärin (ortopedi tai fysiatri) tutkimus, tarvittavien lisätutkimusten tekeminen, lääkityksen tarpeen arvio, fysioterapeutin, toimintaterapeutin ja/tai psykologin hoitojaksot. Jos tutkimuksissa herää epäily reumasairaudesta, ohjataan potilas reumalääkärin vastaanotolle.

  Pitkäkestoinen selkäkipu

  Pitkäkestoisesta eli kroonisesta selkäkivusta puhutaan, kun kipu on kestänyt noin kolmen kuukauden ajan. Hoito on samankaltaista kuin paikallisen selkäkivun hoito. Kroonisen selkäkivun kohdalla kannattaa miettiä lisätutkimusten tarvetta. Pitkäkestoisen kivun lääkehoito saattaa olla haasteellista. Joskus kipua voidaan helpottaa leikkauksella tai puudutustoimenpiteellä.

  Jaksottainen selkäkipu

  Jaksottaisessa selkäkivussa selkä on oireeton kipujaksojen välissä. Monesti pitkään jatkuneissa kipujaksoissa käy niin, että hiljalleen kipujaksot toistuvat useammin, kestävät pidempään ja rajoittavat elämää enemmän.

  Ortonin maksuton puhelinkartoitus

  Haluatko nopeasti vastaanotolle ja oikeanlaiseen hoitoon?
  Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan ongelmaasi oikeanlaisen hoitokokonaisuuden tuki-ja liikuntaelinvaivan, fysio-ja toiminaterapian tai kivunhoidon asiantuntijoilta.
  Tarvittaessa hoitoosi voi osallistua useita eri asiantuntijoita, kuten fysiatri, ortopedi, fysioterapeutti tai toimintaterapeutti.

  Varaa aika ilmaiseen puhelinkartoitukseen p. 09 4748 2705, niin autamme sinua saamaan nopean ja tehokkaan avun.

  Katso video

  Selkäkivun kirurginen hoito - Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Heikki Österman
  https://www.youtube.com/watch?v=_Iv9Hn3ziBs

  Aiheeseen liittyvää tietoa
  Selkä ja alaraajakivun hoito kirurgian näkökulmasta

  Yksi tavallisimmista pitkittyneiden selkäkipujen aiheuttajista on ikääntymiseen liittyvä välilevyn rappeuma.

  Knee surgery, sports traumatology, arthroscopy

  Knee surgery, sports traumatology, arthroscopy

  Infektioiden torjunta

  Ortonin henkilökunta noudattaa korkeaa hygieniatasoa. Henkilökunta noudattaa hyvää käsihygieniaa. Hoitotarvikkeiden, välineiden ja materiaalien valinnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota tuotteiden infektioiden torjuntaominaisuuksiin.

  Iskias

  Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

  Nikamamurtuma

  Nikamamurtumat syntyvät selkärankaan tavallisesti selkävammojen seurauksena. Murtumia on kolmenlaisia. Nikamamurtumien hoito valitaan sen mukaan, onko murtuma-alue tukeva ja, puristaako murtuma hermorakenteita. Ortonin selkäkirurgin valitsee sinulle sopivan hoitomuodon.

  Nikamasiirtymä

  Nikamasiirtymä tarkoittaa selän nikaman siirtymistä eteenpäin suhteessa alempaan nikamaan. Tavallisin oire on alaselän kipu. Joskus kipu voi olla myös jalkoihin säteilevää iskiastyyppistä kipua. Ortonin selkäalan ammattilaiset selvittävät selkäkipusi syyn.

  Scheuermannin tauti

  Rintarangan korostunut kumaraselkäisyys voi olla Scheuermannin taudin aiheuttama. Scheuermannin taudissa nikamien kasvu on häiriintynyt ja osa nikamista on muuttunut kiilamaisiksi.

  Selkäkipu ja toimintaterapia

  Toimintaterapiassa vahvistetaan ja ylläpidetään toimintakykyäsi ja ohjataan lääkkeettömiä kivunhallintakeinoja. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

  Selkäydinkanavan ahtauma

  Selkäydinkanavan ahtaumalla tarkoitetaan hermorakenteiden puristustilaa selkäydinkanavassa. Tavallisia selkäydinkanavan ahtauman oireita ovat raajaan säteilevä kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös raajan toimintahäiriöitä ja lihasheikkoutta. Jos tunnistat näitä oireita, varaa aika Ortonin selkäasiantuntijoille.

  Selästä johtuva katkokävely

  Katkokävelyn oire on kävellessä tuntuva kipu toisessa tai molemmissa jaloissa, useimmiten pohkeissa. Kipu helpottaa levossa. Katkokävelyn syy selviää useimmiten kliinisessä tutkimuksessa. Ortonin tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin erikoistuneet asiantuntijat auttavat kivun syyn selvittämisessä.

  Skolioosi

  Skolioosi tarkoittaa selkärangan poikkeavaa ryhtiä. Ryhti on vino takaa katsottaessa. Skolioosia esiintyy sekä kasvuikäsillä että aikuisilla. Ikääntyneiden skolioosiin liittyy huomattavan usein selkäkipua sekä alaraajoihin säteileviä hermopinneoireita. Ortonin selkäkirurgeilta saat asiantuntevaa apua selkäkipuusi.

  Selkäkipu

  Selkäkivun syy kannattaa aina selvittää. Nopealla ja asianmukaisella hoidolla voidaan välttää kivun muuttuminen krooniseksi. Ortonin fysioterapeutit ovat ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan näitä ongelmia ja auttavat sinua sopivan hoidon löytämisessä.

  Välilevyn pullistuma

  Välilevyn pullistuma voi puristaa selkäydinhermoa tai aiheuttaa hermoa ärsyttävän kemiallisen reaktion. Näistä voi aiheutua raajaan säteilevää kipua, pistelyä, puutumista ja tunnottomuutta. Oireisiin voi liittyä myös raajan toimintahäiriöitä. Varaa aika Ortonista ja selvitä selkäkipusi syy. Ortonissa pääset erikoislääkärille nopeasti ilman lähetettä.

  Rahoitus

  Tarjoamme sinulle mahdollisuuden maksaa toimenpiteesi järkevästi rahoituksella. Voit valita haluamasi maksuajan ja sinun tarpeisiisi soveltuvan kuukausierän suuruuden. Asiakaspalvelumme puh. 09-4748 2705 auttaa ja neuvoo mielellään myös rahoituskysymyksissä.

  Kaikki Ortonin palvelut