globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Luusto- ja sidekudossairaudet

  Ortonissa toimii harvinaisten luustosairauksien sekä perinnöllisten sidekudossairauksien tutkimukseen, hoitoon ja kuntoutukseen keskittyvä poliklinikka.

  Poliklinikka tarjoaa luotettavaa ja asiantuntevaa hoitoa aikuistuville ja aikuisille potilaille yksilöllisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman pohjalta. Potilaat tarvitsevat tavallisesti säännöllistä ja asiantuntevaa seurantaa, hoitoa ja kuntoutusta läpi elämän. Näihin potilasryhmiin kuuluu noin tuhat suomalaista eri puolilla maata. Sidekudossairauksien seurauksista aiheutuu nivelten ylitaipuisuutta ja sijoiltaanmenoa, sydänläppien vuotoa, mustelma-alttiutta, lihaskipuja ja –heikkoutta sekä verisuonten, näön ja kuulon heikkoutta. Harvinaisiin luustosairauksiin (luustodysplasia) liittyy usein lyhytkasvuisuutta, selkärangan ja nivelten virheasentoja sekä jäykistymistä, nivelrikkoa ja joskus myös luiden murtumariskiä.

  Hoitoon hakeutuminen

  Aikuistuvat potilaat ohjautuvat Ortonin poliklinikalle ensisijaisesti HYKS:n Lasten ja nuorten sairaalasta. Aikuispotilaat tulevat mm. keskussairaaloiden ortopedisilta ja reumapoliklinikoilta sekä yliopistollisten keskussairaaloiden kliinisen genetiikan laitoksilta. Harvinaisiin luusto- ja sidekudossairauksiin erikoistuneelle Ortonin poliklinikalle tullaan ensisijaisesti lähetteellä, mutta voit varata myös yksityisesti ajan lääkärin vastaanotolle. Poliklinikan vastuulääkärit tutustuvat lähetteisiin ja pyytävät suostumuksellasi tarvittavat asiakirjat (sairauskertomukset, röntgenkuvat jne.) edellisistä hoitopaikoista.

  Moniammatillista hoitoa ja kuntoutusta

  Ortonissa sinua hoidetaan moniammatillisen tiimin asiantuntijoiden toimesta. Ennakkotietojen perusteella sinulle varataan tarvittavat tutkimukset sekä arvioidaan lääkärin ja muiden asiantuntijoiden vastaanottojen tarve. Kaikki vastaanotot pyritään sovittamaan yhden päivän ajalle. Vastaanottoaika poliklinikalla on aina vähintään 60 min./lääkäri. Hoito-ohjelmaan kuuluvat:

  • diagnostiset selvitykset
  • tutkimukset ja leikkaushoidon arviointi
  • kirurgiset hoidot, kuten selkä- ja tekonivelleikkaukset sekä virheasentojen korjausleikkaukset, kuntoutusarviot ja -suunnitelmat sekä niiden toteutus
  • työ- ja toimintakyvyn arviointi, apuvälinetarpeen arviointi
  • kuntoutuksen asiantuntijapalvelut, kuten urasuunnittelu tai psykososiaalisten ongelmien selvittely
  • konsultaatiomahdollisuudet kivun hoidon, neurologian, reuman, anestesian ja sisätautien asiantuntijoilta

  Kustannusarvio laaditaan tarvitsemiesi tutkimus-, hoito- ja kuntoutuspalveluiden pohjalta. Orton voi pyytää puolestasi maksusitoumuksen kotikunnastasi. Poliklinikan tiimiin kuuluvat:

  • Vastuulääkäri Heikki Österman, LL, ortopedian erikoislääkäri
  • Kristiina Kokkonen, LL, fysiatrian erikoislääkäri
  • Kirsi Halenius, sairaanhoitaja

  Varaa aika puhelimella: 09 4748 2800 (klo 8.00 - 15.00).

  Orton tekee yhteistyötä Harvinaiset-verkoston kanssa.

  Kaikki Ortonin palvelut