globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Kuntoutus: hyvä tietää kun tulet kuntoutusjaksolle

Tältä sivulta saat tarkempaa tietoa kuntoutusjaksoon liittyvistä asioista.


Ota mukaan kuntoutukseen

Kuntoutukseen tullessasi ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, kotonasi olevat lääkärin- ja röntgenlausunnot sekä käytössäsi olevat lääkkeet kuntoutusjakson ajaksi.Tarvitset lisäksi: sisä- ja ulkoliikuntavaatteet, sisäkengät, uimapuvun, päivittäin tarvittavat apuvälineet, liikkumisen apuvälineet sekä henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet. 

Yöpyminen ja kuntoutusaika Ortonissa

Kuntoutuksen aikana majoitus on pääsääntöisesti kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneessa yövytään vain terveydellisistä syistä. Majoitustilanteesta riippuen yhden hengen huoneen voi saada myös lisämaksua vastaan. Liinavaatteet ja pyyhkeet saat käyttöösi talon puolesta. Kuntoutukseen sisältyy aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Jos olet avokuntoutuja, etkä yövy Ortonissa, kuntoutukseesi kuuluu lounas.

Kuntoutusjaksolle saavutaan yleensä jakson ensimmäisenä päivänä, joissain tapauksissa myös edellisenä päivänä. Jos tulet paikalle sunnuntaina, suosittelemme varmistamaan majoitustilanteen etukäteen. Tarvittaessa majoituksen voi varata esimerkiksi Ortonin päärakennuksen vieressä sijaitsevasta Myö Hostellista. Aikaisemmasta saapumisesta tulee sopia erikseen asiakassihteerin kanssa. Maksu yöpymisestä ja mahdollinen yhden hengen huoneen lisämaksu suoritetaan viimeistään jakson viimeisenä päivänä lääkäriaseman kassalle. Voit maksaa käteisellä tai pankkikortilla. Kotiin lähetettävästä laskusta peritään 10 € laskutuslisä.  

Vieraiden käytettävissä on maksuton wlan-yhteys. Kuntoutuksen aikana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta Ortonin tiloissa, piha-alueella ja talon ulkopuolella kuntoutusohjelmaan liittyvissä tapahtumissa. Voit halutessasi ottaa vapaa-ajan vakuutuksen kuntoutuksen ajaksi. Ortonissa toimii potilasasiamies. Ortonissa ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Mannerheimintien ja Korppaanmäentien risteyksessä (n. 600 m). Lähimmät kaupat ovat K-Market (n. 200 m) ja Alepa (n. 600 m). Samassa rakennuksessa sijaitsee myös kahvila, jossa on monipuolinen valikoima kahvilatuotteita, sekä päivittäin vaihtuva salaatti ja keittolounas.

Ortoniin voit tulla omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Bussi no 23 Rautatietorilta ajaa Pasilan kautta  Ruskeasuolle. Sen päätepysäkki on Ortonin edessä. Lähin raitiovaunupysäkki (raitiovaunu nro 10) on 500 m päässä Mannerheimintiellä. Tarkista ajantasaiset aikataulutiedot HSL:n Reittioppaasta

Orton tarjoaa ruotsinkielistä Kelan vaativaa lääkinnällistä laitoskuntoutusta. Lue lisää suomeksi.
Orton erbjuder FPA:s krävande medicinsk anstalsrehabiliterin på svenska. Läs mer på svenska.

Palautetta kuntoutujilta

Keräämme kaikilta kuntoutusjaksoilla olleilta asiakkailta palautetta. Tutustu kevään 2019 aikana kuntoutuksessa olleiden palautteeseen.


Lisätietoa kuntoutusjaksoista

Asiakassihteeri Elsi Torppa, p. 040 565 5255, elsi.torppa@orton.fi
Vastaava fysioterapeutti Kristina Sarkkinen, p. 040 639 6238, kristina.sarkkinen@orton.fi

Kuntoutus: kipukuntoutus

Ortonin fysioterapeutit ovat erikoistuneet vaikeiden kipujen ja toimintahäiriöiden hoitoon ja kuntoutukseen. Fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia ei-lääkkeellisiä kivunhoitomenetelmiä, kehon hahmottamista parantavia harjoitteita, harjoittelua yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ja rentoutumis- ja Mindfulnessmenetelmiä. Ortonissa järjestetään myös kipukuntoutusjaksoja, joissa kuntoutujan tukena on moniammatillinen tiimi.

Toimintaterapia kipukuntoutuksessa

Vastaanotolla kartoitetaan asiakkaan päivittäinen toimintakyky ja mahdollisen pitkäaikaissairauden tai kipujen vaikutus siihen. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

Kipupsykologia ja kivunhallinta

Pitkäkestoinen kipu voi aiheuttaa vihaa, toivottomuuden tunteita, surua sekä ahdistusta. Ortonin kokeneet, kivunhoitoon erikoistuneet kipupsykologit auttavat sinua kehittämään kivunhallintaasi.

Sosiaalityö

Tiesitkö, että Ortonissa voit varata ajan myös sosiaalityöntekijälle? Ortonin sosiaalityöntekijät ovat erityisasiantuntijoita, jotka voivat auttaa esimerkiksi sairauteen tai vammaan liittyvissä sosiaaliturva-asioissa. Tällaisia voivat olla esim. sairauden aikainen toimeentulo, vammaisetuudet sekä liikenne- ja tapaturmakorvaukset.

Fysioterapialla lisää toimintakykyä

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapian avulla voit parantaa lihastasapainoasi ja asentosi hallintaa sekä lisätä nivelten liikkuvuutta ja kudosten joustavuutta. Fysioterapeuttimme auttavat sinua löytämään myös ei-lääkkeellisiä kivunhoitokeinoja.

Kaikki Ortonin palvelut