Täällä koen olevani kuin turvallisessa pesässä

Vuonna 2011 tapahtuneen työtapaturman seurauksena sain oikeaan jalkaani hermokipua aiheuttavan CRPS-vamman. Työterveyshuollosta sain vaivaani lähinnä särkylääkkeitä. Lopulta hakeuduin kipulääkärille, joka lähetti minut Ortoniin toimintaterapiaan vuonna 2012. Aluksi kävin vielä lymfassa ja fysioterapeutilla muualla. Orton tuntui kuitenkin turvalliselta paikalta, ja jonkin ajan kuluttua pääsin siirtymään kokonaan Ortoniin.

Ortonissa on hyvä olla, ja saan kokonaisvaltaista apua ja hoitoa. Käyn Qutenza-hoidossa 2 kk:n välein, jotta hermovamman aiheuttamat kivut pysyvät aisoissa. Kaikki muualla aloittamani hoidot ja lääkärikäynnit jatkuvat Ortonilla, ja hoitoani myös kehitetään jatkuvasti jalan kiputilojen ja turvotuksen mukaan.

En ole saanut huonoa hoitoa aiemminkaan, mutta täällä koen olevani kuin turvallisessa pesässä. Tulen aina Ortoniin mielelläni, sillä tiedän saavani apua ja hyvää hoitoa hermokipuuni. Myös ortonilaisten lämpö ja välittäminen heijastuvat asiakkaaseen. Olen saanut niin paljon tukea, että nykyään hyväksyn hermokipuni kroonisuuden. En enää mielessäni kysy miksi tämä sattui minulle, vaan ajattelen kiitollisuudella hyvää ja kokonaisvaltaista hoitoani. Sen ansiosta voin käydä töissä ja harrastaa, opiskella hidastuneet opintoni loppuun ja hoitaa tyttäreni lapsia sekä sisareni koiraa ja kissaa. Voin tavata perhettä ja ystäviä, siis elää elämääni.

Maarit Mustakallio, 64-v