globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Kiputilat

  Ortonissa on kipupotilaiden hoitoon keskittynyt Suomen monipuolisin yksityinen kipuklinikka. Kipuklinikalla pyritään selvittämään kivun syitä yhdessä sinun kanssasi ja etsimään toimivia hoito- ja kuntoutumisvaihtoehtoja sekä selviytymiskeinoja kroonistuneisiin kipuongelmiin.

  Ortonin laaja-alainen ja monipuolinen ammatillinen osaaminen sekä pitkät ortopedian perinteet tekevät Ortonista Suomen parhaan kivunhoidon asiantuntijan. Osaamisen ytimessä on moniammatillisen tiimin yhteistoiminta sinun parhaaksesi. Konsultoivat lausunnot ja hoidot voidaan toteuttaa nopeasti moniammatillisen tiimin asiantuntijoiden kesken. Ortonissa on käytössä myös paljon tutkimuksellista tietoa kivun psykologiasta. Kipuklinikan toiminnasta vastaa tiimi, joka koostuu kivun hoitoon perehtyneistä, monen alan ammattilaisista: fysiatreja, anestesiologeja, ortopedejä, reumatologeja, kivun hoitoon erikoistuneita sairaanhoitajia, psykologeja, fysio- ja toimintaterapeutteja ja sosiaalityöntekijä. Monesti kipuongelmat ovat niin laaja-alaisia, että tarvitaan usean eri alan työntekijöiden osaamista. Moniammatillisella avulla saavutetaan parempi hoitotulos.

  Erilaisia kiputiloja

  • Krooninen kipuoireyhtymä (G89.0 CRPS, G56.4 CRPS II)
  • Pitkäaikainen kipuoireyhtymä (F54.5)
  • Polven nivelrikko (M17.9 arthrosis genu)
  • Lonkan nivelrikko (M16.9 arthrosis coxae)
  • Selkäkipu (M54.5)
  • Selkäkipu, radikulopatia (M51.1, M47.82, M47.2, M54.4)
  • Selkäytimen ahtaumatauti (M48.0)
  • Nikamasiirtymä (M43.0)
  • Rintarangan kipu (M54.6)
  • Jännityspäänsärky (G44.2)
  • Posttraumaattinen päänsärky (G44.3)
  • Kolmoishermosärky (G50.0 trigeminusneuralgia)
  • Kaularankakipu (M54.2)
  • Hermojuurten sairaudet (G54)
  • Kiertäjäkalvosin oireyhtymä (M75.1)
  • Raajakipu (M79.6)
  • Nivelkivut (M25.5)
  • Hypermobiliteetti (M35.7)
  • Elhers-danlosin oireyhtymä (Q79.6)
  • Fibromyalgia (M79.0)

  Leikkauksen jälkeiset (post-operatiiviset) kivut

  • Selkäleikkauksen jälkeinen kipu (M96.1 Syndroma post laminectomiam)
  • Selkärangan nikamamurtuman jälkitila (T91.1 status post fract. col. vertebralis)
  • Alaraajamurtuman jälkitila (T93.2. status post fract. m. inferioris)
  • Proteesileikkauksen jälkitila (Z96.6 status post applic. endoprosthesis)

  Kuntoutus

  Kuntoutuksella pyritään toimintakyvyn arvioimiseen, säilyttämiseen ja parantamiseen, jotta elämänhallinta ja elämänlaatu lisääntyisivät. Tähtäimessä voi olla esimerkiksi parempi työkyky. Hoito kipuklinikalla on yhteistyötä yhdessä sinun kanssasi. Kuntoutujana vaikutat itse oireiden ja kivun hallinnan parantamiseen. Hoito koostuu usein lääkehoidosta, jonka lisäksi tarvittaessa hoitoosi kuuluu myös kivun hoidollisia ja kuntoutustoimenpiteitä. Hoidossa saat valmiudet hoitaa itseäsi ja pärjäät muuttuneessa elämäntilanteessa. Hoito toteutetaan jaksoissa. Kuntoutusjaksoilla tapaat muita kuntoutujia, saat tietoa, ymmärrystä ja vertaistukea.

  Omalla kustannuksella hoitoon voi ja kannattaa hakeutua heti, kun kivusta on haittaa. Näin voidaan vaikuttaa siihen, ettei kipu muuttuisi krooniseksi. Jos kipusi pitkittyy ja on kestänyt 3 – 6 kk, silloin sinulla on mahdollisuus päästä hoitoon vakuutusyhtiön, sairaanhoitopiirin tai perusterveydenhuollon lähetteellä. Hoitoon maksusitoumuksella on mahdollista päästä myös aiemminkin, jos kipu ei hellitä hoidoista huolimatta ja/tai kipu heikentää merkittävästi liikunta- ja toimintakykyäsi.

  Aiheeseen liittyvää tietoa
  Kolme asiaa, jotka jokaisen kivun kanssa kamppailevan tulisi huomioida

  Lue Ortonin kipupsykologi Esko Silénin kolme vinkkiä parempaan kivunhallintaan.

  Ortonin Kipuklinikan toiminnasta

  Ortonissa toimiva kipuklinikka on fysiatri -johtoinen kipupotilaiden hoitoon ja kuntoutukseen erikoistunut klinikka.

  Akupunktio

  Akupunktiolla tarkoitetaan neulan pistämistä kehon tarkoin määritettyihin pisteisiin. Sillä hoidetaan sairautta tai vaivaa, ehkäistään vaivaa tai edistetään terveyttä. Akupunktiolla vaikutetaan kipu- ja immuunijärjestelmään.

  Iskias

  Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

  Kipu ja seksuaaliterapia

  Seksuaalielämän ongelmat ovat hyvin yleisiä kivuista kärsivillä henkilöillä. Monet sairaudet ja kipu vaikuttavat negatiivisesti seksuaalitoimintoihin. Hoito lähtee ihmisen kokonaisvaltaisesta huomioimisesta ja siitä ymmärryksestä, että seksuaalisuus on yksi elämän tärkeä osa-alue.

  Kuntoutus: kipukuntoutus

  Ortonin fysioterapeutit ovat erikoistuneet vaikeiden kipujen ja toimintahäiriöiden hoitoon ja kuntoutukseen. Fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia ei-lääkkeellisiä kivunhoitomenetelmiä, kehon hahmottamista parantavia harjoitteita, harjoittelua yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ja rentoutumis- ja Mindfulnessmenetelmiä. Ortonissa järjestetään myös kipukuntoutusjaksoja, joissa kuntoutujan tukena on moniammatillinen tiimi.

  Kivun hoito Ortonissa

  Jos kärsit jatkuvista kivuista tai liikkuminen sattuu, ota yhteys Ortoniin. Orton on kivunhoidon erikoisasiantuntija Suomessa. Pääset erikoislääkärille ilman lähetettä.

  Lymfaterapia

  Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan turvotusta ja siitä johtuvia vaivoja tai sairauksia. Lymfaterapia lievittää myös kipua ja rentouttaa.

  Nilkkakipu, pitkittynyt

  Nilkan pitkittyneen kivun syyn selvittämisessä tärkein työväline on perusteellinen kliininen tutkimus. Oikeaan diagnoosiin pääsy on välttämätöntä, jotta nilkkaa voidaan hoitaa täsmällisesti ja tehokkaasti. Aiemmat vammat, leikkaushoidot ja systeemiset (moniin elimiin tai koko kehoon vaikuttavat) sairaudet on selvitettävä tarkasti ja arvioitava niiden vaikutus nykytilanteeseen. Vastaanotolla tehdyn tutkimuksen lisäksi Ortonin tiloissa voidaan tehdä tarvittaessa myös kuvantamistutkimukset.

  Polvikipu

  Polven etuosan kiputilat ovat tavallisimpia polven pitkäkestoisia kipuongelmia. Pääset Ortonin polven kiputiloihin erikoistuneiden asiantuntijoiden vastaanotolle nopeasti, ilman lähetettä.

  Selkäkipu ja toimintaterapia

  Toimintaterapiassa vahvistetaan ja ylläpidetään toimintakykyäsi ja ohjataan lääkkeettömiä kivunhallintakeinoja. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

  Sovellettu rentoutus

  Sovelletun rentoutuksen avulla voit ennaltaehkäistä ja hoitaa stressiä sekä työuupumusta. Kysy lisää.

  Toimintaterapia kipukuntoutuksessa

  Vastaanotolla kartoitetaan asiakkaan päivittäinen toimintakyky ja mahdollisen pitkäaikaissairauden tai kipujen vaikutus siihen. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

  Kaikki Ortonin palvelut